top of page
  • Modellenland

Interview: Photographer Anne Sunderman (Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers

Mijn naam is Anne Sunderman, 26 jaar en ik woon in Rotterdam.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Mijn fotografie avontuur begon in 2010-2011. Destijds vertoefde ik een jaartje in de schitterende stad Vancouver in Canada, en had een manier nodig mijn reis in dit mooie land vast te documenteren. De eerste 6 maanden deed ik dit met een compactcamera, en vervolgens besloot ik next level te gaan door een dSLR aan te schaffen. Alles wat ik moest weten zocht ik op via het internet, en uiteindelijk voelde ik mij zelfverzekerd genoeg om mijn portfolio op te sturen naar de kunstacademie voor de opleiding fotografie. Deze opleiding wilde ik namelijk gaan volgen na mijn jaar tussen de Canadezen. Mijn poging was tevergeefs, en heb uiteindelijk voor een andere creatieve opleiding gekozen: Communicatie en Multimedia Design in Rotterdam. In de tussentijd ben ik nooit gestopt met fotograferen.

Wat is je juiste doel?

Mijn juiste doel? Vooral weinig nadenken, veel doen en genieten!

Wat betekent fotografie voor jou?

Mijn hoofd zit altijd vol met ideeën, en met fotografie kan ik deze ideeën omzetten naar beelden en verhalen. Dit is voor mij ook de beste manier om te praten.

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Dit vind ik een moeilijke vraag, omdat ik eigenlijk niet weet of mijn werk zich van andere fotografen onderscheid. Ik doe eigenlijk alles op gevoel, en als mijn hartje sneller gaat kloppen door een beeld die ik samen met een team tot stand heb gebracht dan voel ik mij alsof ik de wereld aankan. Best feeling ever!

Waar haal je inspiratie vandaan?

Inspiratie? Uit van alles en nog wat! Mijn omgeving, nieuwsberichten, magazines, films, social media... soms heb ik zo'n moment dat ik dingen uit verschillende platformen hebt opgepikt... en dan komt het in mijn hoofd samen tot een idee.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Het ligt eraan. Soms sta ik lekker te improviseren, en soms ben ik tot op de puntjes voorbereid. Ik heb momenten dat ik heel impulsief mijn camera pak om te gaan fotograferen.

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Yes, eigenlijk bewerk ik mijn foto's altijd. Soms meer, en soms ook weer minder. Het ligt ook heel erg aan het verhaal wat ik met het beeld wil vertellen. Ik speel altijd veel met kleuren, licht, contrast.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Locatie, forever and always! Ik ben groot fan van natuurlijk licht, dus ik fotografeer altijd nog het liefst buiten of ergens binnen in een mooie ruimte en grote ramen.

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Minimalistische locaties, wellicht met kleuren en patronen in de omgeving. Daarnaast vind ik het ook super vet om lekker in de stad te fotograferen.

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik heb al een keer tussen de schapen gestaan met een team, nu wil ik heel graag nog een keer tussen de koeien een dikke fashion shoot doen. Lekker fout, daar hou ik van.

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Just go with the flow, en daarnaast heb ik wat meer geleerd gewoon lekker mijn eigen ding te doen.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Dat is een goede vraag. Ik ben niet echt een toekomstplanner, maar ga altijd lekker met de momenten mee. Voor mij is dit dus ook nog een verassing.

Wat zoek je in de modellen waar je mee samen werkt?

Een bepaalde dromerigheid, I guess. Ik ben zelf een dromer, en ik vind het belangrijk dat een model dit aspect ook kan laten zien. Het is een ondertoon in mijn beelden die ik persoonlijk heel belangrijk vind. Lekker dromerig antwoord, hè?

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Super awesome! Ik vind het leuk dat jullie zo veel verhalen aan het licht brengen. Keep up the good work.

Heb je nog een boodschap aan de modellenwereld?

If you can dream it, you can do it. – Walt Disney.

Model: Ananda de Jager

Model: Gemma Fromentin Huins Styling: Sofieloves Make-up & haar: Bas Berthold Makeup

Model: Gemma Fromentin Huins Styling: Sofieloves Make-up & haar: Bas Berthold Makeup

Model: Gemma Fromentin Huins Makeup: Beautybyshirr

Model: Gemma Fromentin Huins Makeup: Beautybyshirr

Model: Gemma Fromentin Huins Makeup: Beautybyshirr

Model: Gemma Fromentin Huins Makeup: Beautybyshirr

Model: Ananda de Jager

Model: Ananda de Jager Styling: Sofieloves Make-up & haar: Bas Berthold Makeup

Model: Ananda de Jager Styling: Sofieloves Make-up & haar: Bas Berthold Makeup

Model: Ananda de Jager Styling: Sofieloves

Model: Ananda de Jager Styling: Sofieloves

110 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
bottom of page