top of page
  • Modellenland

Interview: Photographer Jacqueline Verhoef (Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers.

Mijn naam is Jacqueline, 33 jaar en ben samen met mijn vriend woonachtig in Almere.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik heb in 2010 een camera gekocht omdat ik dacht dat ik deze nodig had voor mijn opleiding, wat dus niet zo was. In 2013 besloot ik deze uit de kast te halen en ben er mee gaan experimenteren op auto’s. Ik kocht in 2014 een andere camera en ondervond dat er meer uit de fotografie te halen was dan alleen auto’s vast leggen en ben zo met modellen begonnen. Pas in 2015 had ik mijn eerste modellen shoot. En inmiddels heb ik er al aardig wat op mijn naam staan. Te leuk!

Wat is je juiste doel?

Ik denk dat ik net als vele anderen de ambitie heb om “door te breken” in de fotografie. Maar ik heb wel de nuchterheid dat je hier hard voor moet werken. Mijn huidige doel is vooral mijzelf verder ontwikkelen en vooral veel plezier te hebben in de fotografie weg die ik samen met de modellen mag bewandelen.

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is mijn belangrijkste (creatieve en emotionele) uitlaatklep. Ik kan mij hier helemaal in verliezen wat vaak resulteert in een hele berg met edit werk haha

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik denk door de connectie die ik met de dames en heren heb waar ik mee samen heb gewerkt. Dit is heel goed terug te zien in de foto’s die ik samen met hun heb gemaakt. Het zijn in mijn mening niet overgeposeerde foto’s maar foto’s met een bepaalde ontspannenheid.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Voornamelijk van Instagram, 500px en Pinterest, mijn grootste voorbeelden zijn namen als Sean Archer, Anton Belovodchenko, Sacha Leyendecker en Stephan Hainzl.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ja ik maak zelf of met het model een duidelijk moodboard, uiteraard ter inspiratie en niet om het na te maken. Er wordt wel vanaf geweken maar we blijven wel in de stijl.

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ja omdat mijn muur in de studio niet zo mooi is bewerk ik altijd de achtergrond in de foto. Ik gebruik of texturen of maak de achtergrond een mooie egale kleur. Daarnaast de huid-edit en soms wat licht bewerking als dat nodig is..

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Beide hebben mijn voorkeur, ik doe eigenlijk wel te weinig locatie werk.

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Onderwerpen als lingerie en naakt spreken mij het meest aan, dit zou ik graag nog eens in een mooie romantische setting neer willen zetten.

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou heel graag in een aantal grote Europese steden willen fotograferen met een mooi edgy (naakt)model.

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Vooral mijzelf zijn en doen wat ik leuk vind om te doen. Daarnaast vind ik communicatie met het model heel erg belangrijk en dit is een van de dingen waar ik in de afgelopen jaren wel in ben gegroeid.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Mijn toekomstplannen zijn eigenlijk nog een beetje in ontwikkeling, ik wil in elk geval verder groeien in de fotografie.

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Dat is moeilijk om te omschrijven. Ik zoek vooral dames die net zoveel plezier hebben in wat ze doen als ik heb. Ook zoek ik wel die “klik”.

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Ik lees jullie magazine altijd met erg veel plezier, het is inspirerend om een ander zijn of haar verhaal bij de fotografie, of het model-wezen, te lezen.

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Blijf dicht bij jezelf en laat je niet sturen door wat anderen van jouw werk vinden. Jij bent degene die samen met het model de kunst beoefend in de stijl waar jij je prettig bij voelt. Maar vergeet vooral niet te groeien en te genieten van elke klik!

Facebook.com/preciousmomentsbyme Facebook.com/senmomentsbyme www.preciousmoments-photography.nl

www.sensualmoments-photography.nl Instagram.com/pmpamsterdam

Model Renata M Keller

Model Niels Lemckert

Model Robin Escudero Castro

Model Niels Lemckert

Model Danique

Model Denies Beken

Model Andre

Model Angelica

Model April

Model Annemarie Beldman

Model Juanita

Model Eva Wulf

775 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
bottom of page