top of page
  • Modellenland

Interview: Photographer Valerie Vercruysse (Belgium)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers

Ik ben Valerie, 30 jaar en woon samen met mijn partner in Roeselare, België.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Ik ben al van kinds af aan zeer visueel ingesteld. Ik had vaak ideeën en rare spinsels in mijn hoofd maar had geen manier om die in iets om te zetten. Voor fotografie hield ik me graag bezig met mijn eigen kledij te maken, juwelen maken, mode in het algemeen eigenlijk... Het starten met fotografie speelde vaak door mijn hoofd. Toen ik in mijn vorige job als vastgoedmakelaar het eerst een dslr camera gebruikte was ik verkocht. Ik keek tot laat in de nacht naar youtube filmpjes om de technische kant onder de knie te krijgen. Toen besliste ik om de 3 jarige beroepsopleiding fotografie te volgen. Momenteel volg ik mijn derde jaar en is mijn interesse het sterkst in fashionfotografie.

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is om verder te groeien in fotografie zowel op creatief vlak, technisch vlak als commercieel vlak.

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is voor mij vooral een medium om mijn ideeën te visualiseren.

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik probeer steeds vernieuwend te zijn en mijn eigen stijl te behouden.

Waar haal je inspiratie vandaan?

OVERAL. Soms heb ik gewoon te veel ideeën en wordt ik zenuwachtig omdat ik gewoon geen tijd heb om alles uit te werken! Ik ben gek op pinterest maar haal evengoed ideeën uit de kleurenkaartjes van de doe het zelfzaak. Ik kan me soms een uur bezig houden met het kijken naar alle kleurtestkaartjes bij de afdeling verf.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Ja, ik heb sowieso een overvloed aan ideeën en bedenk van te voren sowieso een moodboard uit. Toch moet je altijd het moment afwachten want vaak wijk je toch af van je oorspronkelijke idee en bekom je een ander resultaat dan je in gedachten had. Maar anders is zeker niet slechter, integendeel. Ik vind het ook belangrijk dat de shoot matched met de persoonlijkheid van het model. Werk ik met een nieuw model dan hou ik zeker ruimte om op de shoot zelf te improviseren. Ik hou ervan om samen te werken in team: model, muah, styliste,...

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik fotografeer steeds in RAW dus sowieso dienen mijn foto's minimaal via bewerkingsprogramma nabewerkt te worden. Ik gebruik hoofdzakelijk photoshop. Ik doe aan skinretouching maar niet op de manier dat je een plastichuid bekomt. Altijd heel subtiel! Belichting en belichtingseffecten doe ik steeds bij opname en niet bij nabewerking. Zelf ben ik niet zo'n fan van kleurenfilters.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Beiden eigenlijk. Na een volledige winter in studio te werken ben ik wel blij om terug op locatie te kunnen shooten. Studiowerk met enkel een witte of zwarte achtergrond boeit me minder. Ik hou er van om altijd dat ietsje meer te doen qua styling en decoratie.

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Ik vind het leuk om wat op het eerste zicht een banale locatie lijkt vanuit een standpunt te fotograferen dat het heel uniek in beeld brengt. Dus de realiteit vanuit een ander standpunt te bekijken en er iets creatiefs mee te doen.

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Een fashionshoot in NewYork lijkt me wel leuk :)

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Om jezelf te laten inspireren door anderen maar wel steeds je eigenheid te behouden.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Nog vele gekke ideeën uitwerken! Vorige week een superleuke shoot gehouden met als thema: "new years eve"

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

100% inzet, ambitie, lef en meedenken in het concept. Ik hou van modellen met een hoek af.

15 Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Super! Ik ben heel blij dat ik bij deze er deel van kan uitmaken.

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Be yourself because an original is worth more than a copy!

facebook: Fotografie Valerie Vercruysse

website: www.valerievercruysse.be

instagram: valerievercruysse.be

Josephine van Heule mua Pauline Vanheule

Chanel Desmedt mua Pauline Vanheule

Phebe Vettenburgh muah Lauren Bracke

Luka Voorhelst muah Lauren Bracke

Phebe Vettenburgh muah Lauren Bracke

Luka Voorhelst muah Lauren Bracke

Phebe Vettenburgh muah Lauren Bracke

Luka Voorhelst muah Lauren Bracke

Gillian Vanhoenacker

Phebe Vettenburgh muah Lauren Bracke

Luka Voorhelst muah Lauren Bracke

Khongorzul mua Fanny Bibaer

Joy Tandt muah Lauren Bracke

Gillian Vanhoenacker muah Lauren Bracke

Phebe Vettenburgh muah lLauren Bracke

Gillian Vanhoenacker

Pauline Vanheule mua Fanny Bibaer

Luka Voorhelst muah Lauren Bracke

Khongorzul mua Fanny Bibaer

Joy Tandt muah Lauren Bracke

Josephine van Heule mua Pauline Vanheule

Gillian Vanhoenacker & Joy Tandt muah Lauren Bracke

Chanel Desmedt mua Pauline Vanheule

Gillian Vanhoenacker

Phebe Vettenburgh muah Lauren Bracke

Pauline Vanheule mua Fanny Bibaer

Luka Voorhelst muah Lauren Bracke

Gillian Vanhoenacker & Joy Tandt muah Lauren Bracke

Khongorzul mua Fanny Bibaer

Joy Tandt muah Lauren Bracke

Josephine van Heule mua Pauline Vanheule

252 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
Naamloos-1.jpg
bottom of page