top of page
  • Modellenland

Interview: Model Lio Vh (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Natuurlijk. Ik ben Lio, 21 jaar en van Gent afkomstig. Ik ben in de eerste plaats student diergeneeskunde. Naast de theorie probeer ik wekelijks wat praktijkervaring op te doen bij een lokale dierenarts en heb ik een studentenjob bij Volvo. En natuurlijk houd ik mij tussendoor bezig met modellenwerk en mijne vriend.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Het oppervlakkig antwoord? Mijn rond gezicht, het feit dat ik er altijd moe uitzie en de 7 cm die ik mis om de ‘ideale’ minimumhoogte te zijn. Minder oppervlakkig… Misschien een cliché antwoord, maar mij minder aantrekken van wat een ander denkt of wilt. Gelijk wat je doet, er is altijd iets waarover men kritiek zal hebben en dat probeer ik steeds meer over mij te laten gaan. Gewoon content zijn met wie ik ben en wat ik doe en mij minder vergelijken met een ander op gelijk welk vlak. Toch komiek hoe die 2 antwoorden elkaar tegenspreken niet?

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Eigenlijk is dit hetzelfde: mijn explosieve kant zeg maar. Wanneer ik mij goed en energiek voel, kan ik heel gemotiveerd en gefocust zijn. Dan smijt ik mij op iets en kan ik de wereld aan. Of zo voelt het toch. In de andere richting werkt dit net hetzelfde. Wanneer iets tegen steekt of ik word boos om iets, kan ik alles veel negatiever zien dan het is. Ik laat bepaalde dingen veel meer aan mijn hart komen en degene die bij mij is bij die eerste uitbarsting kan het wel even lastig hebben (haha).

Hoe ben je begonnen als model?

Hoe precies of in welke volgorde weet ik niet exact meer. Ik weet alleen dat na 2-3 shoots met een vriendin, een kennis, kennis van een kennis, enzovoort… ik er gewoon ingerold ben zeg maar. Het is begonnen als een ‘ik zal maar eens proberen’ en ‘voor de fun’, maar heb steeds meer een doel voor ogen.

Wat denk je van het werk als model?

Zoals alles heeft het zijn voor- en zijn nadelen. Er zijn zo veel verschillende soorten modellen (van catwalk tot de ‘plus size’ modellen) en soorten fotografie (van naakt tot editorial) dus is de kans groot dat je een stijl vindt die echt bij je past. Het is spannend, omdat je steeds nieuwe uitdagingen aangaat en oh zo leuk elke keer je een stapje verder geraakt. Aan de andere kant is het vermoeiend, zowel lichamelijk als mentaal. Je wordt bekritiseerd aan de ene kant en gecomplimenteerd aan de andere. En in beide gevallen vaak vanuit een onverwachte hoek, maar uit die dingen leer je en word je alleen maar beter dus laat maar komen.

Wat is uw schoonheid regime?

Eigenlijk gewoon mijn huid en haar proper en gehydrateerd houden. Maar de basics zijn ’s avonds flink mijn gezicht wassen en 2 keer per dag insmeren. Een goede body butter voor de rest van het lichaam (cruciaal als je uw zomers kleurtje langer wilt behouden) en overdag wat trucjes met make up ofcourse. Mijn haar probeer ik niet te vaak te wassen tegen het uitdrogen en wordt verwend met maskers en olie.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Hopelijk afstuderen (haha) en voor de rest heb ik eigenlijk nog niet te veel uitgedacht. Ik wil reizen, een goede dierenarts zijn en een gezinnetje stichten, maar hoe, wanneer of wat er tussendoor nog komt… geen idee.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Shooten met mensen die weten wat ze willen, maar toch niet te serieus zijn. Iedereen is goed voorbereid en ontspannen. Er is een toffe sfeer, je weet wat je aan elkaar hebt en wat er verlangd wordt en daardoor zijn de resultaten dan ook super. Ik heb nog geen slechte ervaringen gehad, maar wanneer ik eens onnozel durf doen en de fotograaf zit niet op dezelfde golflengte kan hij of zij wel eens raar kijken (haha). En natuurlijk is alles wat mij dichter brengt bij mijn doel ook een favoriet.

Wat zou je graag nog doen als model?

Heel veel. Eventueel mij bij een modellenbureau aansluiten, naar coole locaties zowel in binnen- en buitenland gaan. Hopelijk nog veel unieke kansen krijgen om met mensen of merken samen te werken. Ik ben nog een pril model, maar heb al genoeg gedaan en geleerd om te weten dat ik mij wil bewijzen in dit wereldje en er ook ergens mee wil komen.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Ik zou er al een kleine boek over kunnen schrijven eigenlijk, maar enkele dingen die het eerst in mij opkomen: zoek uit wat jij wilt doen en waar jij je goed bij voelt. Kijk naar foto’s en let op de poses, de stijl, belichting enzovoort. Neem zelf initiatief, maar wees voorbereid om een nee te horen. Stel zelf ook duidelijk grenzen en laat je geen sprookjes wijsmaken, maar wees vriendelijk en respectvol. Voor de rest wees jezelf, gemotiveerd en vooral geniet ervan!

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik apprecieer elk initiatief waarmee we elkaars werk kunnen delen en steunen en kan dus alleen maar vereerd zijn dat ik die kans ook krijg.

Kurt Van de Velde

Stefaan Claeys

Pascal van Schuerbeek

Luc Grobben

Stefaan Claeys

Luc Grobben

Annelies De Vos

Annelies De Vos

Annelies De Vos

Kurt Van de Velde

Luc Grobben

Jurian Cuypers

Danny De Sutter

288 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
bottom of page