• Modellenland

Interview: Model Maxime Nova (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Maxime, woonachtig in Nederland en ben nu een aantal jaar werkzaam als commercieel model. Ik ben afgestudeerd aan de dansacademie en heb daarna een serieuze modellen carrière opgebouwd.

Buiten het werk ben ik graag met mijn vriendinnen, naar gezellige restaurantjes en koffie tentjes. Ik wandel graag lange stukken op het strand met mijn hond en ik ben veel in de gym te vinden.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Over het algemeen ben ik tevreden over mijn uiterlijk. Ik zou graag wat centimeters langer willen zijn omdat dit makkelijker zou zijn als model. Voor het mooie ben ik voor de catwalk 2 centimeter te kort. Die 2 kleine centimeters hebben mij heel wat jobs gekost. Toen mijn modellen carrière serieus begon te worden vertrok ik naar Parijs om daar aan de slag te gaan voor een agency. Ik deed elke dag heel veel castings maar ben ook behoorlijk vaak afgewezen door mijn lengte. Gelukkig heeft mijn uitstraling me wel ver weten te brengen in de commerciële industrie. Ik heb echt al heel veel leuke internationale opdrachten mogen doen.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Mijn goede eigenschap is dat ik altijd professioneel werk, en ook hard werk. Als ik bijvoorbeeld een shoot heb zorg ik er als eerst voor dat ik op tijd ben, ik zorg ervoor dat ik representatief aan kom. Ik probeer het gezellig te maken met het team waarmee ik werk om een goede sfeer te creëren (super belangrijk want dat zie je terug op de foto). Modellenwerk kan heel erg zwaar zijn. Je staat soms in hele kleine outfits in de kou de shooten, of in bepaalde poses die super oncomfortabel zijn. Dat is het werk, daar kan je niet over gaan klagen. Alles voor DE foto!

Mijn minder sterke eigenschap is denk ik onzekerheid. Omdat je zo vaak wordt geconfronteerd met je uiterlijk, en dit ook heel erg belangrijk is omdat dat je werk is kan je hier soms onzeker van worden. Het is ook een kei harde wereld en soms lijkt het alsof je perfect moet zijn voor bepaalde jobs. Maar hey.. perfect is niemand en dat zou ook saai zijn!

Hoe ben je begonnen als model?

Mijn moeder heeft me als baby aangemeld bij een modellenbureau op aanraden van meerdere mensen die zij via via kende in de mode industrie. Ik vond het als klein meisje als leuk om in de spotlight te staan. Nadat ik de dansacademie had afgerond werd ik aangenomen bij een internationaal modellenbureau en ben ik veel in het buitenland gaan werken.

Wat denk je van het werk als model?

Ik kan niet zeggen dat ik geniet van elk moment. Soms is het super zwaar. Je bent constant bezig met je uiterlijk en gewicht. Je word veel afgewezen en dat is soms ook heel moeilijk. Daarbij is de concurrentie ongelooflijk groot. Maar ik zou niets liever doen. Om jezelf terug zien op een prachtige foto en creatief bezig te zijn en daar ook nog goed betaald voor krijgen is geweldig. Daarbij brengt het de mogelijkheid om te reizen en dat is ook een grote passie van mij.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Zo lang mogelijk als model werken. Als ik hier ooit in ga minderen hoop ik toch ergens in dit vak te blijven. Misschien wil ik dan iets met fotografie of mode doen. 6 Wat doe je om er zo uit te zien?

Vooral gezond eten, dus veel fruit en groente. Ook veel water drinken. Ik doe veel cardio en maak lange wandelingen. Daarbij is rust ook heel belangrijk. En natuurlijk goede verzorgingsproducten.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Alle mooie reizen die ik heb mogen maken om shoots te doen. Ik heb zo veel mooie en interessante plekken gezien omdat ik internationaal werk. En natuurlijk worden de mooiste plekken uitgezocht voor de foto’s.

Wat zou je graag nog doen als model?

Ik zou graag een grote campagne willen doen voor een bekend merk dat heel groot op een billboard wordt vertoond op een plaats al bijvoorbeeld Times Square in New York.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Zorg goed voor jezelf om er mooi uit te blijven zien. Geef niet op na een paar afwijzingen.

Ga professioneel te werk, en zorg er voor dat je er tussen uitspringt, dat je opvalt en mensen onthouden wie jij bent. Er komen honderden meiden op sommige castings af, daar moet je uit weten te springen.

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Het is super om te lezen wat andere modellen en fotografen ervaren in dit vak! En natuurlijk leuk om te kijken naar de prachtige modellen die jullie een spotlight geven.

Instagram: @maxime.nova

www.maximenova.com

134 keer bekeken0 reacties
Recent Posts
Knipsel1kopie.jpg
100046576_108081414254106_53299416628545

Latest issues

Issue 67kopie.jpg

Tattoos issues

cover tatooskopie.jpg

Lookbooks

LookBook67.jpg

Editorial issues

Editorial issue 44kopie.jpg

Monthly winners

Ki Tan.jpg

Pictures of the day

2.jpg

Kids issues

Modellen Land Magazine

 

A fresh, new submission-based editorial publication that celebrates the true art of fashion and the emerging artists behind it.

A fashion, beauty, editorial and concep-tual art magazine and will be published monthly in free digital format, and Print version.

Everybody can publish for free ,photographers, MUA, stylists, models, good amateur, students, semiprofessional, professional etc...

Modellenland is not a commercially profitable magazine

LookBook58kopie (2).jpg
2000px-Facebook.svg.png
b61f8f_2d8a07e13e9c41d091f5969b5a220da4~
Knipsel3.JPG
b61f8f_edf45ae0863a495ca35a0ed4883ded4b.
Knipsel2.JPG
b61f8f_f341df092e2a4a72a8f9d8b1029bfe61.
b61f8f_b0ee9975c6804549a085a7836d12f18c.
Knipsel.JPG
b61f8f_7988113656fe4db39f8825a8ec767e90.
b61f8f_ae442010728649f6ad9dddcd2d0776db~

Tags

Calendar 2021-001.jpg

Our fans

instagram OF THE WEEKkopie.jpg

© 2015-2021 By Modellenland 

Creative Director and Editor in Chief: Photographer Van Poucke Peter