• Modellenland

Interview: Photographer Sakin Ozturk (Belgium)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers.

Hallo, mijn naam is Sakin Ozturk en werk als Webdeveloper bij Appoint te Opglabbeek. In het weekend en buiten mijn werkuren ben ik vaak bezig met fotografie.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Omdat mijn fulltime job webdesign was wou ik fotografie studeren zodat ik meer interieurfoto’s kon maken voor websites. Zo ben ik fotografie opleiding gaan volgen bij CVO De Verdieping te Heusden-Zolder in het jaar 2013. Daar heb ik uiteindelijk 5jaar lang avondopleiding gevolgd (10modules). Het was een zeer boeiende opleiding met allerlei soorten fotografie van studio tot outdoor.

Wat is je juiste doel?

Mijn Photography Skills testen en kijken hoe ver ik kan gaan in de fotografiewereld.

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is voor mij een kunst en absoluut geen bandwerk! Daarbij wil ik zeggen dat het niet alleen draait om geld maar eerder kwaliteit, uitdaging(en) en fierheid.

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik hoor vaak van modellen die bij mij komen shooten dat ze meer houden van de zachte kleuren die ik toepas op mijn foto’s. Dat kan ik wel zeggen bij deze.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Voor inspiratie ga ik meestal kijken bij Pinterest, 500px en uiteraard Google.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Afhankelijk van de locatie en thema. Indien ik de locatie niet ken, wat meestal het geval is, bedenk ik ter plaatse. En bij sommige thema’s weet je al op voorhand wat je beiden willen uitwerken.

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk altijd mijn foto’s en met Lightroom gecombineerd met Photoshop.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Zoals ik al eerder zei hou ik meer van uitdaging en dus gaat mijn voorkeur naar shoot op locatie. Uitdaging in de zin van belichting die continu verandert (zon/bewolkt) en compositie (afhankelijk van locatie).

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Mijn voorkeur gaat naar kleurrijke locaties zoals bloesems, heide en zand,..

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou nog eens willen reizen tot aan de kust om wat leuke foto’s te maken. Omdat ik in Limburg woon is dit helaas niet even makkelijk bereikbaar. Daar had ik vorig jaar en dit jaar leuke ervaringen mee.

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Planning.Ik werk fulltime en daarnaast heb ik ook een bijberoep als web & fotografie. Ik shoot ook vaak weddingshoots en alles tegelijk kan het soms chaotisch worden. Daarom probeer ik sindsdien alles goed in te plannen.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Al een tijdje ben ik bezig met mijn eigen fotografie website. En graag wil ik het eindelijk eens afwerken en publiceren. Momenteel ben ik ook bezig met videografie-cursus (avondopleiding). Binnenkort gaan jullie dus ook wat videoclips van modellen zien passeren. Coming soon.

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik zou zeggen: Fun: tijdens de shoot. Motivatie: het graag willen en zo min mogelijk annuleren. Ervaring met shooten: voor betere resultaten.

Wat vind je van ons nieuwe magazine? Ik vind het een prima idee om modellen en fotografen samen te brengen. Dat creëert een mooie community en zorgt eventueel voor mooie samenwerkingen. Ook andere lezers genieten van prachtige beelden. En vooral heel fel bedankt dat ik mijn werk mocht delen.

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld? Veel geduld. Niet opgeven, vroeg of laat wordt je werk gewaardeerd.

https://www.facebook.com/sakin.be https://www.instagram.com/sakinphotography.be/ (wedding / commercieel)

https://www.instagram.com/pixso.be/ (PixSO Portfolio : Pics by Sakin Ozturk 😉) http://sakin.be/