• Modellenland

Interview: Photographer Sakin Ozturk (Belgium)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers.

Hallo, mijn naam is Sakin Ozturk en werk als Webdeveloper bij Appoint te Opglabbeek. In het weekend en buiten mijn werkuren ben ik vaak bezig met fotografie.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Omdat mijn fulltime job webdesign was wou ik fotografie studeren zodat ik meer interieurfoto’s kon maken voor websites. Zo ben ik fotografie opleiding gaan volgen bij CVO De Verdieping te Heusden-Zolder in het jaar 2013. Daar heb ik uiteindelijk 5jaar lang avondopleiding gevolgd (10modules). Het was een zeer boeiende opleiding met allerlei soorten fotografie van studio tot outdoor.

Wat is je juiste doel?

Mijn Photography Skills testen en kijken hoe ver ik kan gaan in de fotografiewereld.

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is voor mij een kunst en absoluut geen bandwerk! Daarbij wil ik zeggen dat het niet alleen draait om geld maar eerder kwaliteit, uitdaging(en) en fierheid.

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik hoor vaak van modellen die bij mij komen shooten dat ze meer houden van de zachte kleuren die ik toepas op mijn foto’s. Dat kan ik wel zeggen bij deze.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Voor inspiratie ga ik meestal kijken bij Pinterest, 500px en uiteraard Google.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Afhankelijk van de locatie en thema. Indien ik de locatie niet ken, wat meestal het geval is, bedenk ik ter plaatse. En bij sommige thema’s weet je al op voorhand wat je beiden willen uitwerken.

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk altijd mijn foto’s en met Lightroom gecombineerd met Photoshop.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Zoals ik al eerder zei hou ik meer van uitdaging en dus gaat mijn voorkeur naar shoot op locatie. Uitdaging in de zin van belichting die continu verandert (zon/bewolkt) en compositie (afhankelijk van locatie).

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan?

Mijn voorkeur gaat naar kleurrijke locaties zoals bloesems, heide en zand,..

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik zou nog eens willen reizen tot aan de kust om wat leuke foto’s te maken. Omdat ik in Limburg woon is dit helaas niet even makkelijk bereikbaar. Daar had ik vorig jaar en dit jaar leuke ervaringen mee.

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Planning.Ik werk fulltime en daarnaast heb ik ook een bijberoep als web & fotografie. Ik shoot ook vaak weddingshoots en alles tegelijk kan het soms chaotisch worden. Daarom probeer ik sindsdien alles goed in te plannen.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Al een tijdje ben ik bezig met mijn eigen fotografie website. En graag wil ik het eindelijk eens afwerken en publiceren. Momenteel ben ik ook bezig met videografie-cursus (avondopleiding). Binnenkort gaan jullie dus ook wat videoclips van modellen zien passeren. Coming soon.

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik zou zeggen: Fun: tijdens de shoot. Motivatie: het graag willen en zo min mogelijk annuleren. Ervaring met shooten: voor betere resultaten.

Wat vind je van ons nieuwe magazine? Ik vind het een prima idee om modellen en fotografen samen te brengen. Dat creëert een mooie community en zorgt eventueel voor mooie samenwerkingen. Ook andere lezers genieten van prachtige beelden. En vooral heel fel bedankt dat ik mijn werk mocht delen.

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld? Veel geduld. Niet opgeven, vroeg of laat wordt je werk gewaardeerd.

https://www.facebook.com/sakin.be https://www.instagram.com/sakinphotography.be/ (wedding / commercieel)

https://www.instagram.com/pixso.be/ (PixSO Portfolio : Pics by Sakin Ozturk 😉) http://sakin.be/

27 keer bekeken0 reacties
Recent Posts
Knipsel1kopie.jpg
100046576_108081414254106_53299416628545

Latest issues

Issue 67kopie.jpg

Tattoos issues

cover tatooskopie.jpg

Lookbooks

LookBook67.jpg

Editorial issues

Editorial issue 44kopie.jpg

Monthly winners

Ki Tan.jpg

Pictures of the day

2.jpg

Kids issues

Modellen Land Magazine

 

A fresh, new submission-based editorial publication that celebrates the true art of fashion and the emerging artists behind it.

A fashion, beauty, editorial and concep-tual art magazine and will be published monthly in free digital format, and Print version.

Everybody can publish for free ,photographers, MUA, stylists, models, good amateur, students, semiprofessional, professional etc...

Modellenland is not a commercially profitable magazine

LookBook58kopie (2).jpg
2000px-Facebook.svg.png
b61f8f_2d8a07e13e9c41d091f5969b5a220da4~
Knipsel3.JPG
b61f8f_edf45ae0863a495ca35a0ed4883ded4b.
Knipsel2.JPG
b61f8f_f341df092e2a4a72a8f9d8b1029bfe61.
b61f8f_b0ee9975c6804549a085a7836d12f18c.
Knipsel.JPG
b61f8f_7988113656fe4db39f8825a8ec767e90.
b61f8f_ae442010728649f6ad9dddcd2d0776db~

Tags

Calendar 2021-001.jpg

Our fans

instagram OF THE WEEKkopie.jpg

© 2015-2021 By Modellenland 

Creative Director and Editor in Chief: Photographer Van Poucke Peter