• Modellenland

Interview: Model Jolien Colle (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Mijn naam is Jolien, ik ben geboren uit Vietnam. Toen ik negen maanden oud was, werd ik geadopteerd door twee liefdevolle mensen. Ik ben mijn ouders hier dan ook heel dankbaar voor. Ik besef maar al te goed dat mijn leven er anders zou uitgezien hebben mochten mijn ouders mij niet geadopteerd hebben.

Ik heb een bachelor orthopedagogie achter de rug en momenteel studeer ik voor leerkracht lager onderwijs. Het liefste zou ik zorgcoördinator worden in het basisonderwijs. Ik hou immers enorm veel van kinderen. De liefde die ik voor kinderen heb is onbeschrijfelijk.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Graag zou ik wat groter zijn, ik ben slechts 1m58. Het gevolg hiervan is dat mensen mij vaak niet serieus nemen. Ondanks ik klein van gestalte ben, kan ik toch fel uit de hoek komen. Ik ben zeker niet op mijn mondje gevallen. Af en toe komt mijn Aziatisch temperament naar boven.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik ben een zeer oprecht persoon en probeer dan ook steeds de waarheid te zeggen ook al kan dit hard aankomen. Liegen kan ik absoluut niet. Wanneer ik lieg, zal je dit meteen van mijn gezicht kunnen aflezen. Op dat vlak ben ik echt een open boek.

Een minder goede eigenschap van mij is dat ik zeer perfectionistisch ben. Ik ben heel kritisch voor mijzelf. Dit merk ik steeds als ik werk voor school. Zo kan ik extra uren aan taken spenderen, terwijl dit eigenlijk niet hoeft. Ook bij een fotoshoot merk ik dat mijn perfectionistisch kantje vaak naar boven komt. Ik zal niet snel tevreden zijn met de eerste beste foto.

Hoe ben je begonnen als model?

Eigenlijk had ik nooit gedacht dat ik ooit voor de camera ging staan. Door mijn studies ben ik in contact gekomen met de mama van het model Adelina Lina. Zij bracht mij in contact met mijn allereerste fotografe Conny Mols. Mijn eerste fotoshoot was een hele ervaring! Ik wist niet wat te verwachten, maar al snel had ik de smaak te pakken. Na de foto’s van Conny Mols online te hebben geplaatst (sociale media) is de bal aan het rollen gegaan. Verschillende fotografen contacteerden mij. Ondertussen heb ik diverse fotoshoots achter de rug.

Wat denk je van het werk als model?

Professioneel model zou ik nooit willen worden denk ik. Om te beginnen laat mijn lengte dit niet toe en ik zou ook nooit lang van huis kunnen weg zijn. Dit is toch hoe ik er momenteel over denk. Begrijp me niet verkeerd, voor de camera staan vind ik geweldig, maar ik hou het liever als een hobby, iets wat ik graag in mijn vrije tijd doe.

Wat zou je graag nog doen als model?

Zoals ik al eerder zei; op vlak van modellenwerk zie ik wel wat er op mij afkomt. Maar ik beken, figureren in een reclamespot of een publicatie in een magazine zie ik best wel zitten.

Wat is uw schoonheid regime?

Het zal heel cliché klinken, maar mijn huid reinigen met water. Zelf draag ik amper tot geen make-up en ik merk wel dat ik daardoor een heel goede huid heb. Dus wassen met water en heel goed reinigen, dat is mijn boodschap! Veel van die producten zijn volgens mij ook niet gezond voor de huid.

Vaak zie ik meisjes lopen met oranje gezichten of met highlights die even fel reflecteren als een discobal. Ik ben er 100% zeker van ben dat zij ook stralen zonder al die make-up. Een natuurlijke look blijft voor mij de mooiste schoonheid.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Op persoonlijk vlak wil ik heel graag Azië te ontdekken waaronder mijn geboorteland natuurlijk. Dit staat helemaal bovenaan op mijn bucketlist.

Op vlak van modellenwerk zie ik wel wat er op me afkomt. Als fotografen mij contacteren zal ik zeker niet weigeren, maar het is niet dat ik hierop zit te wachten. Mijn studies gaan op dit moment zeker voor, ik wil vooral later een goede job.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik vind het leuk om gevraagd te worden om dit interview te ondergaan. Maar op de vraag wat mijn favoriete ervaringen zijn, vind ik het moeilijk te antwoorden. Het leven zit vol van leuke ervaringen. Echte favoriete ervaringen heb ik niet echt, maar wat ik heel leuk vind aan het modellenwerk is het sociaal contact. Ik hou er enorm van om nieuwe mensen te leren kennen.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Heb vooral zelfvertrouwen. Een model dat zelfvertrouwen heeft zal dit dan ook reflecteren in haar/ zijn modellenwerk.

Maar ook niet onbelangrijk is het vertrouwen in de fotograaf. Ik heb al vaak gehad dat ik de meest onnatuurlijke poses moest aannemen, die uiteindelijk het beste eindresultaat bleken te hebben.

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind dit magazine een super leuk initiatief. Ideaal voor fotografen en modellen, over heel de wereld, om elkaar beter te leren kennen. Het zou voor mij een hele eer zijn mocht dit interview in het Modellenlandmagazine verschijnen.

Facebook: Jolien Colle - Instagram: Jolien Colle

Gaellewyphotography

Nikki Lucy Photography

Vonkdesign

Ph: Annemie Dhaene

Ph: Annemie Dhaene

Dirk Coryn

Dirk Coryn

Conny Mols Photography

Gaellewyphotography

Dirk Coryn

Recent Posts
giphy.gif
525978_476391262394979_393208557_n.png
100046576_108081414254106_53299416628545

Latest issues

Issue 64kopie.jpg

Tattoos issues

cover tatooskopie.jpg

Lookbooks

LookBook64.jpg

Editorial issues

Editorial issue 43kopie (687 x 900).jpg

Monthly winners

Ki Tan.jpg

Pictures of the day

17.jpg

Kids issues

Modellen Land Magazine

 

A fresh, new submission-based editorial publication that celebrates the true art of fashion and the emerging artists behind it.

A fashion, beauty, editorial and concep-tual art magazine and will be published monthly in free digital format, and Print version.

Everybody can publish for free ,photographers, MUA, stylists, models, good amateur, students, semiprofessional, professional etc...

Modellenland is not a commercially profitable magazine

LookBook58kopie (2).jpg
2000px-Facebook.svg.png
b61f8f_2d8a07e13e9c41d091f5969b5a220da4~
Knipsel3.JPG
b61f8f_edf45ae0863a495ca35a0ed4883ded4b.
Knipsel2.JPG
b61f8f_f341df092e2a4a72a8f9d8b1029bfe61.
b61f8f_b0ee9975c6804549a085a7836d12f18c.
Knipsel.JPG
b61f8f_7988113656fe4db39f8825a8ec767e90.
b61f8f_ae442010728649f6ad9dddcd2d0776db~

Tags

41a239a2-a804-47c7-b846-ad3cc39c2596.jpg

Our fans