• Modellenland

Interview: Photographer Marnik Vercaigne (Belgie)

Stel jezelf eens kort voor aan onze lezers.

Ik ben gepassioneerd door fotografie , dit moet al heel mijn leven in mij zitten. Toch ben ik een laatbloeier . Ben getrouwd met Nathalie & pluspa van Agnetha & Laurens . Ik heb gewerkt bij Wegen & Verkeer , maar ben vanaf 1 mei met pensioen . Ik ben woonachtig te Moorslede .

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Mijn passie is begonnen als sportfotograaf . Mij zoon was doelman in verschillende clubs en ik volgde hem daarin . Bij die ploegen was ik huisfotograaf . Het is begonnen met een klein toestel , en nu fotografeer ik met het beste van canon . Ik ben onderaan begonnen , maar heb het gebracht tot eerste klasse ! Meer bepaald bij Club Brugge , was ik één van de huis fotografen .

Wat is je juiste doel?

Mijn doel is altijd beter en beter worden, maar op mijn manier . Ik wil betere modellen voor mijn lens krijgen , en hopelijk iemand zien uitgroeien tot een topper .

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is eigenlijk alles ! Is een life style .

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik ben nogal fan van zwart wit foto’s en daar zie ik mijzelf in terug ! Het is wit of zwart en that’s it .

Mijn stijl is no nonsens , en zal deze nooit veranderen . Als de click er is tussen model en ikzelf , zie je dit direct terug in de foto’s . Ik probeer anders te zijn dan anderen . Ik sta nooit waar een ander staat om foto’s te nemen !

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspirartie haal ik op straat . Ik kijk graag naar mensen , en dit facineert mij . Ook heb ik enkele idolen waar ik naar op kijk en deze volg ik .

Bedenk je van tevoren wat je op foto wilt hebben?

Neen , ik zie wel wat er op mij afkomt . Onderling kan er besproken worden , wat er dan mogelijk is . Een fotoshoot moet een avontuur zijn!

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk mijn foto’s zo weinig mogelijk . De foto die uit mijn toestel komt , moet al prachtig zijn op zich . Het model moet op de foto’s zijn zoals ze is . Soms word er te veel bewerkt en dit ziet eruit als fake . Het enige wat ik bij sommige foto’s doe , is omzetten naar zwart wit.

Naar waar gaat je voorkeur , locatie of studio?

Mijn voorkeur gaat uit naar locatie . Is altijd een ontdekking . Studiowerk is leuk , maar niet zo mijn ding .

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik wil goed genoeg worden om enkele topmodellen op de foto te zetten !

Ik wil die shoots uitvoeren in een klooster of kerk . Op een jacht in open zee . Op het strand tropisch eiland . Bootje in Venetie!

Wat is het belangrijkste die je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Camera onder controle hebben , alles leren wat er in zit !! En geduld hebben ! Als je goed werk levert , komen de betere modellen vanzelf.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort nog verwachten ?

Mijn toekomstplannen zijn , foto’s nemen die goed genoeg zijn om in een gallerij te hangen . Ik zal daar nu mee beginnen , en deze zal ik eerst in ons huis ophangen . Ik ga een soort thuis gallerij maken . Ik wil wegdromen in mijn eigen werk . Met deze cover te halen , ga ik nu nog een tandje bijsteken . Het zal niet blijven bij die ene cover!!

Wat zoek je in de modellen waar je mee samenwerkt?

Model moet gedreven zijn , en iets willen betekenen in de modellenwereld . Ik zoek meisjes die niet te snel denken , dat ze beste beste zijn van in het begin . Ze moeten stap per stap zetten en niet direct willen lopen . Ik doe scoutingswerk en ik heb een profiel in mijn hoofd . Als ik een meisje zie die mij aanspreekt , ga ik er naartoe en geef mijn visitekaartje . Misschien komt het dan tot een testshoot.

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Magazine staat vol met prachtige foto’s. Is een nieuw en modern magazine.

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Begin onderaan en sla geen stappen over . Modellenwereld is prachtig!

https://www.facebook.com/marnik.vercaigne

Rayna Denooze

Jana Jacops

Amber Dobbels

Evy Deconinck

Lisa Lievens

Sophia Vanhee

36 keer bekeken0 reacties
Recent Posts
Knipsel1kopie.jpg
100046576_108081414254106_53299416628545

Latest issues

Issue 67kopie.jpg

Tattoos issues

cover tatooskopie.jpg

Lookbooks

LookBook67.jpg

Editorial issues

Editorial issue 44kopie.jpg

Monthly winners

Ki Tan.jpg

Pictures of the day

2.jpg

Kids issues

Modellen Land Magazine

 

A fresh, new submission-based editorial publication that celebrates the true art of fashion and the emerging artists behind it.

A fashion, beauty, editorial and concep-tual art magazine and will be published monthly in free digital format, and Print version.

Everybody can publish for free ,photographers, MUA, stylists, models, good amateur, students, semiprofessional, professional etc...

Modellenland is not a commercially profitable magazine

LookBook58kopie (2).jpg
2000px-Facebook.svg.png
b61f8f_2d8a07e13e9c41d091f5969b5a220da4~
Knipsel3.JPG
b61f8f_edf45ae0863a495ca35a0ed4883ded4b.
Knipsel2.JPG
b61f8f_f341df092e2a4a72a8f9d8b1029bfe61.
b61f8f_b0ee9975c6804549a085a7836d12f18c.
Knipsel.JPG
b61f8f_7988113656fe4db39f8825a8ec767e90.
b61f8f_ae442010728649f6ad9dddcd2d0776db~

Tags

Calendar 2021-001.jpg

Our fans

instagram OF THE WEEKkopie.jpg

© 2015-2021 By Modellenland 

Creative Director and Editor in Chief: Photographer Van Poucke Peter