top of page
  • Foto van schrijverModellenland

Interview: Hairstylist Sha Vlijter (The Netherlands)

Vertel eens wie is Sha in het dagelijkse leven?

Ik ben Sha Vlijter , 40 jaar. Ik ben mama van Anjely en vrouw van Julius. Ik heb 2 hondjes waar ik stapel gek op ben, ik zou ze niet meer kunnen missen. Ik kom uit een groot familie. We zijn opgegroeid met 4 meiden thuis waarvan ik de oudste ben en degene met het meeste gevoel voor humor natuurlijk.Ik ben een echt familie mens, dus als ik niet aan het werken ben dan vermaak ik me prima met mijn gezin en familie.


Was Hairstylist iets dat je altijd wou worden?

Mijn passie voor hairstyling begon eigenlijk in groep 1. Ik was 4 jaar. Ik had een lerares die onze haren iedere ochtend deed vlechten. Ze maakte de mooiste creaties bij ons. Ik was erg onder de indruk van haar kunstwerken en wilde dat ook heel graag kunnen. Opletten dus!!!

Tegen de tijd dat ik 5 was kende ik al de basis vlecht technieken. Vanaf toen begon mijn hair fetisj. Jaren lang heb ik mijn droombaan vanwege omstandigheden on hold moeten zetten maar 4 jaar geleden besloot ik toch erover te gaan. Beste keuze die ik ooit gemaakt heb.


Heb je al leuke projecten mogen uitwerken!

Ik werk alleen maar aan leuke projecten! Zolang het met haren te maken heeft maak je me blij. Ik heb aan een aantal kunst projecten gewerkt. Dat vond ik erg leuk om te doen. Het heeft wel iets magische om je werk terug te zien op een grote doek. Zelfde geldt voor de film projecten waaraan ik gewerkt heb.


Vanwaar komen je ideeën?

Echt overal! Elke vorm dat ik zie, elke materiaal dat ik aanraak inspireer mij. Mijn dochter stuurt me ook regelmatig afbeeldingen door van dieren met een bijzondere hoofd vorm. Ik heb in het verleden meerdere kapsels ontworpen die daarop gebaseerd zijn. Het creëren van een kapsel is niet moeilijk. Het bedenken ervan wel.


Vindt je dat er als Hairstylist nog een toekomst is?

Ik ben ervan overtuigd dat we altijd nodig zullen zijn. Mensen besteden meer geld en aandacht aan hun uiterlijk en haar speelt daarbij een belangrijke rol.


Hebben fotografen en modellen eigen ideeën en vindt je dit dan een uitdaging?

Hoe meer ideeën hoe beter! Soms bedenkt een fotograaf of model iets waar ik misschien zelf nooit op was gekomen. Ik hou altijd rekening met de wensen anderen. Iedereen moet blij zijn met het eind resultaat maar ik doe nooit iets waar ik niet achter sta.


Werk je zelf veel met moodboards of ben je iemand die liever toch haar eigen dingen doe?

Soms wordt me een moodboard doorgestuurd. Dat is vooral handig wanneer je met een nieuwe team werkt. Ik kijk ernaar om een beeld te krijgen van het verhaal dat het fotograaf wilt vertellen maar ik maak nooit iets na. Heel vaak mag ik mijn eigen dingen doen. Als ik geboekt wordt voor een klus dan kennen ze mijn werk vaak al dus ze weten ook ongeveer wat ze kunnen verwachtend. Dan mag ik me ook helemaal uitleven en mijn eigen ding doen. Heerlijk!!Welke hairstyling producten gebruik je meestal voor een shoot?

Ik kan niet leven zonder mijn puntkam. Its a must!! Ik ben eigenlijk niet van de producten. Voor my geldt in dit geval less is more en daarom is mijn favo hairspray Schwarzkopf Osis Session. Je hebt er weinig van nodig. Het haar moet leven! Door teveel producten te

gebruiken krijg je het tegenovergestelde effect. Een aantal andere producten waar ik niet zonder kan: Jose Eber trio krultangen, Puff me Volume powder, Schwarzkopf Volume up,

Kevin Murphy Killer Curls,


Zijn er nog dingen die je echt nog wil realiseren?

Fashion shows! Zoveel mogelijk het liefst. Ik ben er gek op om daar backstage te werken! Ik had niet verwacht dat ik deze jaar nog zou reizen voor mijn werk vanwege corona, maar ik heb het geluk gehad dat ik nog Barcelona fashion week heb kunnen doen. Het was fantastisch!


Vindt je zelf dat mensen tegenwoordig hun haar mooi doen?

Ja zeker! Het is niet aan mij om te bepalen wat mooi of lelijk is. Loop je met groen geel paars haar rond dan doe je dat niet omdat je denkt dat Sha dat mooi zal vinden. Je doet het omdat je er blij van wordt. En als jij er blij van wordt dan vind ik het prachtig!


Wat vindt je van onze nieuwe magazine?

Altijd mooie beelden en interessante verhalen. Ik raak daardoor alleen maar meer gemotiveerd en vind het een eer om nu zelf een keer in te staan.Fotograaf: Richard Monsieurs Model : Jawahir Khalifa Make up: Viola Sarkodee Hair : Sha Vlijter

Fotograaf: Richard Monsieurs Model : Chanaira Skye Make up : Viola Sarkodee Hair : Sha Vlijter

Styling: Monique Desar

Fotograaf: Phil Tubbax Model: Jackie Abigail Make up: Ragna Claessens Hair : Sha vlijter

Fotograaf: Sacha van Manen Model : Lara Aimée Hair : Sha Vlijter

Fotograaf: Josefien Hoekstra Model : Lara Aimée Hair : Sha Vlijter

Fotograaf: Gemmy Woud- Binnendijk Model : Danique Bontenbal Hair and make up : Sha Vlijter

Fotograaf: Sonja de Vlaming Model : Lucretia van Langevelde Make up: Kaja Dubron Styling: Amy Ringoir Hair : Sha Vlijter

Fotograaf: Jenny Boot Model : Naobie de kok Make up: Jannie Bosma Hair : Sha Vlijter

Fotograaf: Phil Tubbax Model : Lucretia van Langevelde Make up: Kaja Dubron Styling : Amy Ringoir Hair : Sha vlijter

Fotograaf: Phil Tubbax Model : Mariska Jacobs Make up: Kaja Dubron Styling : Amy Ringoir Hair : Sha Vlijter

Fotograaf: Sonja Vlaming Model : Imani Mujakic Make up: Kaja Dubron Hair : Sha Vlijter

Fotograaf: Ineke Vaasen Model : Rianne Groot Roessink Styling: Monique Desar Hair and make up : Sha Vlijter

Fotograaf: Sacha van Manen Model : Sophie Aalbers Hair and make up: Sha Vlijter

Fotograaf: Sacha van Manen Model : Sophie Aalbers Hair and make up : Sha Vlijter

Fotograaf: Elza van der Saag Model : Itu Nuola Styling: Linda van Nunen Hair and make up : Sha Vlijter

Fotograaf: Sanne van Bergenhenegouwen Make up: Eline de Blauwe Hair : Sha Vlijter

241 weergaven0 opmerkingen

Comments


Recent Posts
bottom of page