• Modellenland

Interview: Model Sara Scarlet (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou? Mijn naam is Sara, ik ben geboren in België en heb hier altijd gewoond. Tijdens mijn studies begon het al te kriebelen om iets artistieks te doen en puur toevallig kwam ik bij fotografie terecht door eens model te staan voor een vriendin. Van het ene kwam het andere en voor ik het wist stond ik meer wel dan niet voor de camera. Inmiddels reis ik rond (indien mogelijk, want met covid-19 is dit niet makkelijk meer) en ben freelance artistiek model. Daarnaast sta ik ook bij een drietal agencies ingeschreven. Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn? Ik denk niet dat ik iets aan mezelf zou veranderen. Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie? Minder goeie eigenschappen zijn - althans dat zeggen anderen toch- dat ik nogal eigenwijs en koppig ben, helaas tot op het punt waarop mijn ongelijk al lang bewezen is. Mijn goede eigenschappen vind ik zelf mijn doorzettingsvermogen, precisie, nieuwsgierigheid en leergierigheid. Hoe ben je begonnen als model? Zie vraag 1. ;) Wat denk je van het werk als model? Ik vind modellenwerk fantastisch, het is de ideale combinatie van creativiteit en fysiek en mentaal uitdagend werk. Dat vind ik zelf toch. Poseren kan zeer technisch zijn en daar komt heel wat denkwerk en fysieke kracht en evenwicht bij kijken. Mentaal moet je als model sterk in je schoenen staan en je niet van de wijs leren brengen, maar daarnaast kan emotie in je werk brengen zeer interessant zijn. Wat is uw schoonheidsregime? Oei, daar heb ik nog niet echt over nagedacht of bij stilgestaan. Ik probeer voldoende te slapen en eten, ik denk dat dat het allerbelangrijkste is. Wat zijn je plannen voor de toekomst? Blijven doen wat ik graag doe. Wat zijn sommig