top of page
  • Modellenland

Interview: Photographer Sjoske Brackx (Belgium)

Stel jezelf eens kort voor aan onze lezers Ik ben Sjoske Brackx, een 21 jarige fotografiestudente aan’t Narafi in Brussel. Mijn passies in de fotografie liggen vooral bij fashion en conceptuele fotografie.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie? Ik kan me geen tijd meer herinneren dat ik niet ben bezig geweest met fotografie. Fotoshoots met de vriendinnen van toen ik 12 jaar was, hangen nog steeds op in de livings van hun ouders. Na 4 jaar latijn-wiskunde te studeren begon ik wel door te hebben dat stil zitten niets voor mij was en zo ben ik op mijn 16e dan een kunstrichting gaan studeren.

Wat is je juiste doel? Mensen moeten kunnen wegdromen als ze mijn foto’s zien. Bij mijn fashion beelden moeten mensen de modellen willen zijn en de kleren willen dragen, dan pas ben ik geslaagd in mijn opdracht.

Wat betekent fotografie voor jou?

Héél melig, maar fotografie is mijn leven. Dat is duidelijk te zien aan mijn overvolle iPhone, helemaal bezet door foto’s.

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid? In een wereld met duizenden fotografen vind ik dat ik toch mijn eigen beeldtaal heb kunnen creëren. Ik heb ook een enorme fascinatie voor stof, dus dit zie je vaak terugkomen in mijn beelden. Uren kan ik rondlopen in een stoffenwinkel om een nieuw achtergronddoek te kopen. Waar haal je inspiratie vandaan? Inspiratie haal ik zowel van internet, magazines als uit het dagelijkse leven. Vaak heeft een model of een plaats mij ook inspiratie en ga ik van daaruit een concept maken.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Voor fashionbeelden bestudeer ik van op voorhand de kledij en weet ik perfect on set welke details ik eruit wil halen en welke shots ik nog wil gemaakt hebben. Als ik eerder conceptueel werk, dan zie ik meestal wel waar ik raak met mijn concept.

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan? Lightroom is mijn trouwste kameraad. Daarnaast gebruik ik ook photoshop voor meer in detail te gaan werken.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio? Locatie! Ik werk enorm graag met daglicht en tegenlicht, iets wat je in veel beelden ziet terugkomen. Ook vind ik veel meer opties terug in locaties en laat ik me er ook door inspireren tijdens het maken van mijn beelden. Als student fotografie is het ook een stuk goedkoper om geen studio en materialen te moeten huren, dat neem ik er dan graag bij.

Wat voor locaties of onderwerpen spreken je het meest aan? Locaties moeten mij voordien aanspreken, of ik zal er weinig uit kunnen halen. Maar een specifieke locatie of onderwerp kan ik niet geven, dat ligt aan mijn concept.

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt? Tijdens mijn studies op Narafi heb ik leren naar licht kijken. Niet dat ik het vroeger niet zag, maar nu begrijp ik het veel beter en kan ik met alle omstandigheden omspringen.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten? Ik stel mijn werk tentoon tijdens Buren bij Kunstenaars; 20, 21 en 22 oktober in Oostende. Daar zal ik mijn nieuwe conceptuele reeks Solitude voorstellen. Ook start ik nu mijn derde jaar in Narafi, dus begin ik met een eindwerk. Deze zal in juni 2018 dan ook te zien zijn.

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt? De modellen die ik zoek, moeten altijd veel karakter uitstralen. Meeste modellen heb ik gescout of gevonden via instagram of facebook, nadat ik uren heb gezocht naar een interessant gezicht. Ik ben hier enorm hard mee bezig omdat ik ook inspiratie haal uit mijn modellen voor mijn beelden te maken.

Wat vind je van ons nieuwe magazine? Modellen Land Magazine is een strak concept om iedereen uit de fashionwereld een platform te geven om zijn beelden op te kunnen tonen.

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Misschien tot ooit!

Modellen Silke Surmont en Fleur De Schepper, designer Fran Tavernier

Modellen Silke Surmont en Fleur De Schepper, designer Fran Tavernier

Model Yara Meulenberg

Modellen Silke Surmont en Fleur De Schepper, designer Fran Tavernier

Model Silke Surmont - design Fran Tavernier

Model Fleur De Schepper - design Fran Tavernier

Model Fleur De Schepper - design Fran Tavernier

Model Femke De Witte

Model Amber van Elk

Model Amber van Elk

263 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
Naamloos-1.jpg
bottom of page