• Modellenland

Interview: Helen Cooper (Netherland)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ja zeker! Ik ben Helen, 24 jaar en ik woon in het mooie Groningen. Ik ben spontaan, energiek en een beetje gekkig. En over een paar maandjes ben ik afgestudeerd biologisch en medisch analist. Daarnaast doe ik modellenwerk alweer zo'n 6 jaar. Het is echt een passie van me!

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Vroeger zou ik gezegd hebben mijn neus, omdat die scheef staat. Maar daar maak ik mij tegenwoordig niet meer druk om. Dat hoort bij mij, dat maakt mij uniek. Nu zou ik zeggen dat ik zou willen dat ik meer geduld had. Wachten is niet zo mijn ding.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Een goede eigenschap van mij is dat ik super eerlijk ben. Soms iets te eerlijk misschien, maar je weet wel gelijk wat je aan me hebt. En ik ben een doorzetter. Als ik mijn zinnen op iets heb gezet ga ik er ook volledig voor! Een minder goede eigenschap? Ik ben ontzettend koppig haha.

Hoe ben je begonnen als model?

De allereerste keer dat ik voor de camera stond was voor een school opdracht van een bekende van mij. Een vriendin van mij hielp hem af en toe en vroeg aan mij of ik dat ook leuk zou vinden. Daar ontdekte ik hoe leuk poseren was en hoe blij ik werd van alle mooie creaties. Toen ging het balletje al snel rollen.

Wat denk je van het werk als model?

Ik vind het ontzettend leuk om te doen! Je leert nieuwe mensen kennen, je deelt je ideeën en creativiteit en samen maak je iets moois. Het is soms hard werken, veel reizen en lange dagen maken. Maar als ik het resultaat zie, is dat het waard.

Wat is uw schoonheid regime?

Ik heb last van rosacea, een huidaandoening waarbij mijn gezicht erg rood is. Om mijn huid zo rustig mogelijk te houden gebruik ik elke dag rosacea gel van Gladskin. Daarnaast smeer ik het in met factor 50 zonnebrand als ik weet dat ik naar buiten toe ga (ongeacht de temperatuur). En probeer ik zo min mogelijk make-up te dragen.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Zoals ik al zei ben ik bijna klaar met mijn studie. Dus nu wordt het zoeken naar een baan. Of dat in de branche ligt waarin ik afgestudeerd ben weet ik niet. Misschien maak ik nog wel een switch naar iets met dieren of de natuur. Daar ben ik gek op! En ik heb geleerd dat je moet doen waar je gek op bent, dat maakt je een gelukkiger mens.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Eén van mijn leukste ervaringen was een expositie van mijzelf. Jan Kruize kwam met het leuke idee om een projectje te doen waarbij 15 verschillende fotografen één model fotograferen in hun eigen stijl. Het resultaat was een zaal vol met verschillende foto's wat toch heel mooi één geheel was. Op deze manier heb ik ook heel veel nieuwe mensen leren kennen. En een andere favoriet was de shoot waarin ik in lingerie door de lege straten van Amsterdam liep. Zo gaaf!

Wat zou je graag nog doen als model?

Ik zou nog heel graag een gave onderwater shoot willen doen. Of eentje met een groot paard. Of naar een zonnig oord met zwarte stranden. Of op een mooi zeilboot. Haha ik heb nog zoveel ideeën die ik uit wil werken!

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Oefenen, oefenen, oefenen! Ga voor de spiegel staat en probeer van alles uit. Het belangrijkste is diversiteit in je gezichtsherkenning, poses en foto's.

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het erg mooi! Ik leerde dit magazine kennen toen een bekende van mij ook geïnterviewd werd. Sindsdien haal ik hier ook vaak mijn inspiratie uit. Het staat altijd vol met de mooiste foto's. Ik vind het dus ook een hele leuke ervaring om dit te mogen doen.

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100028282695491

Instagram: www.instagram.com/_helen.cooper

Fotograaf: Rik van der Wiel

(Foto expositie 15x Helen)

Fotograaf: Olof Wessels

Fotograaf: Natanya Hartgers Stam

Muah: Nathalie Heijnis-Heikens

Fotograaf: Titik Wahyuni

Muah: Nathalie Heijnis-Heikens

Fotograaf: Marcello Gonzales

Fotograaf: Marcello Gonzales

Fotograaf: Vince Vega

Muah: Lilly Singh

Fotograaf: Mark de Roo

Fotograaf: Danyel Weideman

Fotograaf: Danyel Weideman

Fotograaf: Andries Kooijman

Fotograaf: Jan Kruize

Muah: Edit Virag

Fotograaf: Jan Kruize

Muah: Nathalie Heijnis-Heikens

(Foto expositie 15x Helen)

Fotograaf: Natanya Hartgers Stam

Muah: Nathalie Heijnis-Heikens

(Foto expositie 15x Helen)

Fotograaf: John Bouma

Muah: Sangeeta Helmholt-Kowlesar

Fotograaf: Pamela Bakhuizen

Muah: Nathalie Heijnis-Heikens

61 keer bekeken0 reacties
Recent Posts
Knipsel1kopie.jpg
100046576_108081414254106_53299416628545

Latest issues

Issue 67kopie.jpg

Tattoos issues

cover tatooskopie.jpg

Lookbooks

LookBook67.jpg

Editorial issues

Editorial issue 44kopie.jpg

Monthly winners

Ki Tan.jpg

Pictures of the day

2.jpg

Kids issues

Modellen Land Magazine

 

A fresh, new submission-based editorial publication that celebrates the true art of fashion and the emerging artists behind it.

A fashion, beauty, editorial and concep-tual art magazine and will be published monthly in free digital format, and Print version.

Everybody can publish for free ,photographers, MUA, stylists, models, good amateur, students, semiprofessional, professional etc...

Modellenland is not a commercially profitable magazine

LookBook58kopie (2).jpg
2000px-Facebook.svg.png
b61f8f_2d8a07e13e9c41d091f5969b5a220da4~
Knipsel3.JPG
b61f8f_edf45ae0863a495ca35a0ed4883ded4b.
Knipsel2.JPG
b61f8f_f341df092e2a4a72a8f9d8b1029bfe61.
b61f8f_b0ee9975c6804549a085a7836d12f18c.
Knipsel.JPG
b61f8f_7988113656fe4db39f8825a8ec767e90.
b61f8f_ae442010728649f6ad9dddcd2d0776db~

Tags

Calendar 2021-001.jpg

Our fans

instagram OF THE WEEKkopie.jpg

© 2015-2021 By Modellenland 

Creative Director and Editor in Chief: Photographer Van Poucke Peter