top of page
  • Modellenland

Styliste Yvonne van Ingen (Fantasy Design) (Netherlands)

Vertel eens wie ben je in het dagelijks leven?

Ik ben een 36 jarige, creatieve duizendpoot. Getrouwd met Sjoerd van Ingen en samen met onze 3 fantastische kinderen woonachtig in Meijel, een heel gezellig dorpje in het mooie Limburg. Meer over mij lees je in dit interview!

Was Styliste iets wat je altijd wou worden?

Mode is altijd een hele grote passie voor mij geweest, maar het heeft even geduurd voordat ik erachter was dat dit is wat ik het allerliefste doe! Zo heb ik eerst een kappersopleiding gevolgd en aansluitend nog een visagiecursus en hoewel dit nu af en toe best goed van pas komt, was dat het toch net niet voor mij. Ik moest mijn creativiteit kwijt, het moest groter en uitdagender. Na lang zoeken heb ik het eindelijk gevonden… Kleding ontwerpen dat is het! Inmiddels heb ik een niveau bereikt waar ik me prettig bij voel en doe ik niets liever dan dit. Designs ontwerpen voor speciale gelegenheden, shootevents organiseren waarin modellen mijn kleding dragen, fotoshoots verzorgen met een creatieve twist en ga zo maar door.. Op deze manier ontmoet ik steeds nieuwe mensen en samen zetten we prachtige resultaten neer en wordt het harde werken beloond. Ja, daar word ik echt ontzettend gelukkig van.

Hoe begon je er aan?

Toen ik startte vond ik het zelf nog wel eens leuk om af en toe wat modellenwerk te doen.. (dan praten we wel echt over heel wat jaartjes geleden hoor, haha)

Bij iedere shoot die ik deed wilde ik juist ‘iets anders dan anders’ en begon ik o.a een krantenjurk te ontwerpen. Dit gaf zo’n tof effect, een unieke styling van mezelf…. Langzaamaan gaat het als een soort verslaving werken en zie je in alles mogelijkheden. Ik ging kleding ontwerpen van de meest vreemde materialen zoals boomschors, ballonnen, filterzakjes, wattenschijfjes en noem maar op. Later na ben ik mij meer gaan verdiepen in creaties van stof om mijn ontwerpen toegankelijker te maken voor een groter en breder publiek.

Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en vanwaar komen de ideeen?

Ik heb fantastische projecten mogen uitwerken en nog steeds! Ik ben daar nog altijd ontzettend dankbaar voor. Teveel om op te noemen eigenlijk.. Mode- en shootevents, modeshows, (trouw)jurken ontwerpen, styling, fotoshoots etc etc.

De ideeën komen eigenlijk al zodra ik stoffen en materialen zie, maar naarmate het ontwerp vordert komen er altijd weer ideeën bij en dit totdat ik helemaal tevreden ben.

Mocht ik ooit inspiratieloos zijn leg ik alles direct neer en ga ik pas de volgende dag weer verder. Een nachtje slapen en weer met frisse moed ertegenaan werkt voor mij dan het beste.

Vind je dat er als Styliste nog een toekomst is?

Absoluut, maar je moet je kansen zelf creëren en pakken en er ontzettend hard voor willen werken.

Hebben fotografen en modellen eigen ideeën en vind je dit dan een uitdaging?

Jazeker en dit houdt het werk lekker afwisselend en ik houd van teamwork. Op deze manier komen er ontwerpen tevoorschijn die je misschien zelf niet zo snel zou bedenken en dit kan af en toe, echt een uitdaging zijn. Maar ik neem die uitdaging graag met beide handen aan.

Werk je zelf veel met moodboards of ben je iemand die liever toch haar eigen ding doet? Moodboards zijn zeker handig om te ontvangen van de opdrachtgever om er zo zeker van te zijn dat we op dezelfde lijn zitten en welke sfeer het moet gaan uitstralen. Na aanleiding daarvan ga ik te werk, maar geef er altijd mijn eigen twist aan.

Het liefst ontwerp ik vanuit mijn eigen creativiteit. Zo blijf ik het dichtst bij mezelf en ontstaan er de mooiste Fantasy Designs.

Hoe gaat een styliste juist te werk?

Ik denk dat het allerbelangrijkste is om eerst goed naar het model te kijken om te zien wat het beste bij hem/haar past. Uiteraard zorg ik altijd dat een model zich fijn voelt in hetgeen wat ze draagt zodat ze ook kan stralen! De juiste plekken van het lichaam accentueren en oog voor detail zijn onmisbaar om het allerbeste eruit te halen.

Zijn er nog dingen die je echt nog wil realiseren?

Die zijn er absoluut en ik ben er stiekem al mee bezig. Ik ga alleen nog even niet verklappen wat dit is, sorry!

Naast dit geheimpje wil ik uiteraard nog veel meer groeien, grotere projecten realiseren en staat een eigen kledinglijn ook nog altijd op mijn wensenlijst.

Vind je zelf dat mensen zich tegenwoordig mooi kleden?

Poeh dat vind ik een hele lastige vraag…. Laat ik het erop houden dat ik het heerlijk vind om dit lekker op een terrasje in de zon allemaal aan te zien, me te verbazen en te laten verrassen.

Wat vind je van de mode tegenwoordig?

Lekker gevarieerd en voor ieder wat wils, waardoor het dus nooit saai word om naar te kijken. De uiteenlopende stijlen vind ik juist fantastisch. Stoer, casual, klassiek, sportief of dit alles lekker door elkaar.. en of je nu een heel kleurenpallet draagt of gaat voor compleet zwart het kan gewoon allemaal! I love it!

Heb je zelf nog een boodschap naar de modellenwereld?

“If you can dream it, you can do it”, dat is mijn motto! En realiseer je dat het echt niet allemaal uit de lucht komt vallen, je zult er vaak ontzettend hard voor moeten werken..

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Fantastisch! Altijd leuk om doorheen te bladeren en natuurlijk een ontzettende eer om hier mijn verhaal in te mogen schrijven. Bedankt Peter van Poucke.

M odel : Nell Wuytack - Photo : Gunther Frans - Muah : Eline van Gils - Dress : Fantasy Design

Model : Sarie Bruyninckx Photo : Jac Bastiaanssen Syling : Fantasy Design Muah : Paula Verberk

Model : Esmee Cornet Photo : Jac Bastiaanssen Muah : Simone van Elk Design & Styling : Fantasy Design

Model : Kiani Van der Auwera Photo : Edgar Ubert Mua : Paula Verberk Styling & Design : Fantasy Design

Model : Victoria Mabelle Photo : Allure Photographic Studios Muah : Angela IJpelaar Styling : Fantasy Design

Model : Esmee Cornet Photo : Allure Photographic Studios Muah : Simone van Elk Design & Styling : Fantasy Design

Model : Cathalijne Runia Photo : John Vermeeren Muah : Angela IJpelaar Design & Styling : Fantasy Design

Model : Fabiënne Teeken Photo : John Vermeeren Photography Muah : Angela IJpelaar Design & Styling : Fantasy Design

Model : Fabiënne Teeken Photo : John Vermeeren Photography Muah : Angela IJpelaar Design & Styling : Fantasy Design

Model : Fabiënne Teeken Photo : John Vermeeren Photography Muah : Ryanda Cornelissen Design & Styling : Fantasy Design

Model : Fabiënne Teeken Photo : John Vermeeren Photography Muah : Ryanda Cornelissen Design & Styling : Fantasy Design

Model : Fabiënne Teeken Photo : John Vermeeren Photography Muah : Ryanda Cornelissen Design & Styling : Fantasy Design

Modellen : Lincey Verhoeven en Luciënne Verheem Photo : Allure Photographic Studios Muah : Simone van Elk Design & Styling : Fantasy Design

Modellen : Lincey Verhoeven en Luciënne Verheem Photo : Allure Photographic Studios Muah : Simone van Elk Design & Styling : Fantasy Design

Modellen : Lincey Verhoeven en Luciënne Verheem Photo : Allure Photographic Studios Muah : Simone van Elk Design & Styling : Fantasy Design

Modellen : Lincey Verhoeven en Luciënne Verheem Photo : Allure Photographic Studios Muah : Simone van Elk Design & Styling : Fantasy Design

182 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
bottom of page