top of page
  • Modellenland

Interview: Model Chiara Catanza (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben bijna 18 jaar, ben half Italiaans en half Portugees en ben geboren in Antwerpen. Ik ben net afgestudeerd als studente Woordkunst-Drama aan de Kunsthumaniora in Antwerpen en start binnenkort met mijn nieuwe opleiding Event- en Projectmanagement aan Karel de Grote Hogeschool. In mijn vrije tijd dans ik en werk ik in het restaurant van mijn papa.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou graag groter zijn. Ik ben 1m70 en nog vinden ze me te klein, waardoor ik vaak geweigerd wordt in modellenbureaus enkel en alleen vanwege mijn lengte.

Wat zijn je goede eigenshappen, en je minder goede?

Een goede eigenschap is mijn enorme gedrevenheid. Ik ben altijd zeer gemotiveerd en doe alles graag zo goed mogelijk, waardoor ik soms te perfectionistisch wordt en dit ook meteen mijn minder goede eigenschap is.

Hoe ben je begonnen als model?

Dit is allemaal begonnen dankzij de wedstrijd Top Model Belgium. In 2017 heb ik hieraan deelgenomen en won in 2019 de categorie ‘Junior Girl Model Photo’ in Parijs. Sindsdien heb ik al vele modeshows mogen meedoen voor winkels zoals onder andere Pinko en probeer ik mijn portfolio steeds meer uit te breiden.

Wat denk je van het werk als model?

Ik denk dat het een zeer leuke, maar ook vermoeiende job is waarbij je vaak weg bent van huis. Je leert nieuwe aspecten van jezelf kennen en komt in een moeilijke wereld terecht waarin je sterk in je schoenen moet kunnen staan.

Wat is uw schoonheid regime?

Veel water drinken, voldoende slapen en een goede gezichtsverzorging.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik zou in de toekomst nog willen deelnemen aan Miss België of Miss Italië. Meedoen in een reclamespot en samenwerken met verschillende fotografen zie ik ook zeker zitten.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Het meedoen en het winnen van Top Model belgium 2019 en het mogen openen van de modeshow van Fake Love swimmwear zijn ervaringen die ik zeker niet snel zal vergeten.

Wat zou je graag nog doen als model?

Een publicatie in een magazine en het aansluiten bij een goede modellenbureau.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Het belangrijkste is dat je in jezelf gelooft en probeert op te vallen op je eigen manier. Je moet proberen zelfzeker en spontaan, maar niet arrogant over te komen. In de modellenwereld is er heel veel concurrentie dus moet je ook goed tegen negatieve commentaren kunnen.

Wat vind je van het modellenland magazine?

Ik vind het magazine een super leuk initiatief, ideaal voor modellen en fotografen.

Photo: bertbloemen Mua intohair.hairandbeauty

Photo: Jimmybollaerts_official Mua: caroline Quirynen

Photo: shushanik.photography Mua: wassim.kobo.makeup

Photo: shushanik.photography Mua: wassim.kobo.makeup

Photo: _elite_covers Mua: visagiemimi

Photo: alberto.saleh.photography Mua: themakeupnurse

Photo: _elite_covers Mua: visagiemimi

Photo: Philippedoignon Mua: Enzogallina_

Photo: _elite_covers Mua: visagiemimi

Photo: Gaetancaputo Mua: Enzogallina_

Photo: Baluworldphoto Mua: ikzelf

Photo: Olivier Merzoug Photographer Mua: frz.elisamua

300 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
bottom of page