top of page
  • Modellenland

Interview: Photographer Karin Jacobs (Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers. Mijn naam is Karin Jacobs 54 jaar en woonachtig in limburg Venlo. Ik ben een trotse moeder van een zoon en dochter. Sinds ik de diagnose Reuma kreeg dacht ik nooit meer een leuke hobby te kunnen vinden. Alles werd mij te zwaar en was zeer vermoeiend. Maar dankzij mijn dochter die modellenwerk heeft gedaan vond ik het zeer interesant om te zien hoe een foto tot stand kwam. En zo kocht ik om te beginnen een tweedehands camera "inmiddels een andere camera en wat lenzen erbij" en zocht via google en youtube hoe ik mijn instellingen moest doen.Dat heeft mij heel wat kliks doen leren. Maar nog steeds leer ik maar geniet vooral van elke foto die ik tot nu toe heb gemaakt.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie? Ik ben nu zo'n 2 jaar bezig met fotografie. Mijn dochter werkte als internationaal model, ik ging vaker mee naar een opdracht en vond fotografie helemaal geweldig. Dus stond ik er met mijn neus bovenop om alles op te slaan hoe zei speelde met de camera.

Wat is je juiste doel? Mijn doel is om te proberen iedereen die ik fotografeer mooi vast te leggen en dat ze trots op hun zelf kunnen zijn. Model, kind of ouderen het maakt niet uit ik probeer ze mooi op de plaat te zetten zoals ze zijn.

Wat betekent fotografie voor jou? Fotografie is voor mij een uitlaatklep en denk niet aan mijn dagelijkse pijn. Na een shoot ben ik dan ook helemaal opgebrand maar zo blijf ik wel in beweging,erg belangrijk voor mijn reuma.

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid? Mijn werk zich onderscheid van een andere fotograaf? Ik denk dat we allemaal onze eigen draai en stijl geven aan een foto die wij als fotografen maken.

Waar haal je inspiratie vandaan? Ik haal mijn inspiratie van internet, Google, Youtube. Ook lees ik veel boeken over fotografie om zo geinspireerd te blijven en nieuwe snufjes bij te leren.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben? Daar ik ook meestal de styling doe bij een shoot, bedenk ik dus het plaatje in het geheel.

Daar ben ik dan ook eerst een tijd mee bezig om eerst alles bij elkaar te krijgen aan styling en concept enz enz.

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan? Ik gebruik PhotoShop voor mijn foto's en voeg daar wat kleur, contrast eventueel werk ik wat oneffenheden weg.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio? Mijn studio is een slaapkamer dus niet al te groot. Buiten heb ik meer bewegingsvrijheid, maar mijn voorkeur is dus wel buiten maar dan is de locatie en het weer ook na wens.

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen? Ik zou graag in de woestijn willen fotograferen, mooie zandvlaktes Ik zie het zo al voor me. Een fotogenieke dame met bijvoorbeeld een rode jurk, tulband en een bijpassende waterkan. Dat plaatje zit al in mijn hoofd en zal ik ook snel

uitwerken dus houd mijn online portfolio in de gaten ;).

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt? Ik heb van een vriend de fijne kneepjes geleerd binnen het vak, helaas is hij recent overleden. ''Geef niet op en ga door je hebt er een oog voor..'' zei hij altijd.

Ik was erg onzeker over mijn fotografie maar hij leerde mij om er niet onzeker over te hoeven zijn en meer te genieten van het beeld wat ik neerzet.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten? Mijn toekomstplannen zijn: ga zo door en vooral genieten van wat ik nog kan ondanks mijn reuma.

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt? Een goede klik met het model vind ik erg belangrijk, ze moeten zich op hun gemak kunnen voelen. Daarom doe ik meestal eerst een uurtje lekker kletsen, koffie of thee erbij en nemen ons de tijd elkaar een beetje te leren kennen.

Wat vind je van ons nieuwe magazine? Top tijdschrift, erg mooie beelden met inspirerende verhalen achter de personen achter de camera en voor de camera natuurlijk ook. Dit tijdschrift doet mij dan ook inspireren om toch door te gaan en te genieten van mijn fotografie, dankjulliewel!

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Mijn dochter heeft een aantal jaren als internationaal model gewerkt daar heb ik vele verhalen van gezien en gehoord. Ik zou tegen de modellen willen zeggen blijf vooral met beiden benen op de grond staan! Het is een hard wereldje waar je tegen op gewassen moet zijn en met een nuchtere blik naar moet kijken.

Instagram:karinjb01

Liss Bouwens (dochter)

Liss Bouwens (dochter)

Jill Valerie

Liss Bouwens (dochter)

Jill Valerie

Iyana Schrijver

Daisy RX

Jill Valerie

Iyana Schrijver

Liss Bouwens (dochter)

Liss Bouwens (dochter)

Liss Bouwens (dochter)

Liss Bouwens (dochter)

244 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
Naamloos-1.jpg
bottom of page