top of page
  • Foto van schrijverModellenland

Interview: Cover Girl Eline Demaret (Belgium)Kun je ons iets vertellen over jou?

In september 2020 ben ik afgestudeerd aan het conservatorium in Gent als instrumentenbouwer. Ik heb dus een enorme passie voor historische instrumenten, met belangstelling instrumenten uit Spanje. Ik heb een enorme voorliefde voor de Spaanse cultuur en geschiedenis. Voor het moment werk ik voltijds als corona onderzoeker van thuis uit. Mijn vrije dagen zijn gevuld met modellenwerk. Ik ben een enorme dierenvriend en heb belang voor de body-positivity. Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik mag best tevreden zijn met mezelf. Het enige wat ik niet mee heb, is mijn lengte. Ik had misschien graag een 20 centimeter groter willen zijn. Voor de rest ga ik zeker niet klagen. Wees blij met jezelf en omarm de imperfecties. Er zijn altijd dingen waar je minder tevreden mee bent maar dat is juist wat je uniek maakt.

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Ik ben een heel ondernemend iemand die doelen wil bereiken, waardoor ik soms wat koppig en geagiteerd uit de hoek kan komen. Ik ben heel gemakkelijk in de omgang en sta zeker open voor kritiek als ik er maar kan van leren. Ik kan alleen niet tegen onrecht/ oneerlijkheid en dan ga ik mijn uitgesproken mening wel geven. Ik ben iemand die graag luistert en helpt, daarom dat ik mijn job als corona onderzoeker ook enorm graag doe. Het mentale welzijn van de mens is enorm belangrijk, zeker in deze moeilijke tijden.

Hoe ben je begonnen als model?

Mijn vriend is zelf fotograaf en dit was zo een 3 jaar geleden mijn eerste ervaring voor een professioneel toestel. In het begin dacht ik dat dit niets voor mij was en was ik ook heel onzeker. Na verloop van tijd ben ik beginnen ontdekken dat ik dit eigenlijk wel graag doe door op regelmatige basis voor de camera te staan. Het is echt een knop omzetten en niet verlegen zijn. Ik heb mij 2 jaar geleden eens op een modellensite ingeschreven, ik had niets van portfolio maar zo ben ik beginnen werken met hobby-fotografen. Sindsdien heb ik al heel wat kunnen opbouwen en gaat het alleen maar beter. Je leert veel van de fotografen maar ook enorm veel van jezelf. Je leert omgaan met licht, wat heel belangrijk is.

Wat denk je van het werk als model?

Ik doe alleen dingen die ik zelf leuk vind. Ik hou er niet van als mensen mij willen veranderen. Ik heb tatoeages, die moeten ze er maar bijnemen. Zoals reeds gezegd ben ik een kleintje en ik kan mezelf ook niet groter maken. Schoonheidsidealen bestaan niet in mijn ogen. Wees blij met wie je bent en wat je hebt. Ik vind het super om voor de camera te staan, ik verleg graag mijn grenzen en ben altijd benieuwd naar de eindresultaten. Ik ga zelden tussen een shoot door kijken naar de beelden, zo is de verrassing nog zo groot. Ik laat mij leiden door mijn gevoel en wat de fotograaf wil. Ik ben altijd mezelf, ik kan mij wel wat aanpassen en inleven maar ik hou echt niet van het bekritiseren van uiterlijk. Wat is uw schoonheid regime?

Veel slapen! Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Natuurlijk hoop ik meer werk te halen uit mijn -tot nu toe- modellenwerk, maar dat is niet altijd even gemakkelijk. Ik wil me meer focussen op professionele shoots. Ik doe enorm graag beauty en daar zou ik toch wat meer werk willen uithalen. Buitenlandse shoots zijn ook altijd welkom. Ik ga niets forceren en laat het gewoon een beetje op mij afkomen. Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Een super toffe ervaring vond ik de Photodays in 2019. Daar heb ik toen 3 dagen model gestaan voor Sony. Dit was heel intens en waren lange dagen maar ik heb mij echt geamuseerd en er veel voldoening uitgehaald. Ook heb ik er veel connecties en contacten gelegd. Ik heb veel toffe ervaringen, ik kan echt niet bijhouden hoeveel keer ik al geshoot heb. Wat ik ook altijd heel tof vind, zijn de momenten na de shoot, de 'debriefing'. Nog wat babbelen en eventueel iets drinken met de fotograaf. Het moet niet altijd zo formeel zijn, ik hou van een ontspannen sfeer. Wat zou je graag nog doen als model?

Beauty. Ik zou enorm graag wat meer shoots doen die echt met beauty te maken hebben. Dan bedoel ik voor make-up merken of haarproducten. Ik vind het altijd fijn als andere mensen mijn make-up en haar doen. Ook wil ik graag mensen inspireren door mijn werk. Ikzelf heb het niet altijd gemakkelijk gehad op mentaal vlak en ik wil dit zeker meegeven aan de mensen. Het is niet omdat je aan de buitenkant 'niets' ziet, dat het vanbinnen ook allemaal klopt. Mentale gezondheid is enorm belangrijk en dat wil ik graag benadrukken. Een ideaalbeeld bestaat niet. Een model zijn, is niet het perfecte leven. Er wordt heel veel gemanipuleerd op sociale media en dat is iets wat ik niet support. Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

DOEN! Ga op zoek naar een beginnend fotograaf zodat jullie samen portfolio kunnen opbouwen. Het versterkt zeker je zelfbeeld. Geen schrik hebben om op de foto te staan maar zeker niet te hard van stapel lopen. Het is niet iedereen gegeven en dat maakt ook niet uit, iedereen heeft talenten. Gewoon uitproberen en zien waar je terechtkomt. Toen ik mijn eerste shoot deed, had ik ook geen idee waar ik nu zou staan en ik sta bijlange nog niet zo ver dan ik graag wil. Neem je tijd ervoor en geef het ook tijd. Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik hou van de verscheidenheid die te zien is! De foto's die erin staan zijn echt van kwaliteit. Diversiteit vind ik mooi en het is leuk dat verschillende mensen een kans krijgen. Ook de interviews maken het echt persoonlijk. Fijn om te lezen en naar te kijken.


Facebook: Eline Demaret

Instagram: @eleanhelicopter

430 weergaven0 opmerkingen

Comments


Recent Posts
bottom of page