top of page
  • Foto van schrijverModellenland

Interview: Model Febe Van de Wiele (Belgium)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Hey daar! Ik ben Febe, 24 jaar en ik woon in Zelzate. Doorheen de week werk ik als ergotherapeut in een dagverzorgingscentrum voor ouderen met dementie. Daar kan ik mijn zorgende kant heel erg in kwijt. In mijn vrije tijd ben ik daarentegen steeds heel druk met mijn creatieve kant. Ik ben een echte bezige bij! Ik hou me eigenlijk bezig met alle aspecten van fotoshoots. Ik ben niet alleen zelf model, maar ook make-up artist EN fotograaf! De combinatie van deze 3 kanten zorgt er voor dat ik bij shoots op alle details let.

Als je iets aan jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik zou graag meer discipline hebben in gezond eten en sporten. Doordat ik fulltime werk doorheen de week en in het weekend veel met fotografie bezig ben schiet er niet veel tijd over om dat te doen. Ik heb gelukkig wel chance met mijn genen!

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goede?

Ik vind dat mijn goede en slechte eigenschappen dicht bij elkaar liggen. Ik ben heel perfectionistisch, wat positief is voor mijn fotografie… maar ik kan daar soms ook wat in doordraven! Net als dat ik ook heel empathisch en emotioneel ben. Ik voel alles heel intens, wat heel mooi is langs de ene kant… maar ik begin ook snel te huilen en dat vind ik echt vervelend!

Hoe ben je begonnen als model?

Ik heb altijd een fascinatie gehad voor de modellenwereld en keek als kind al veel naar programma’s zoals America’s Next Top Model. Mijn papa heeft ook een liefde voor fotografie en als kind gingen we vaak samen foto’s maken. Een 3-tal jaar geleden kreeg ik de kans om model te staan voor een webshop van vrienden en zo ging de bal echt aan het rollen. Ik leerde fotografen kennen en kon steeds meer op tfp-basis gaan samenwerken.

Wat denk je van het werk als model?

Voor mij is het niet echt werk. Door mijn lengte blijft het vooral gewoon een hobby. Langs de ene kant vind ik dat wel jammer, maar langs de andere kant… Ik kan gewoon mijn passie voor het creëren van mooi dingen beleven en heb er altijd veel plezier aan. Ik heb dankzij deze mooi hobby ook al ontelbaar veel nieuwe leuke mensen ontmoet.

Wat is uw schoonheidsregime?

Ik vind het heel belangrijk om mijn huid goed te verzorgen. Vorig jaar kreeg ik door de mondmaskerplicht enorm veel acné om mijn wangen. Hier werd ik best wel onzeker door. Ondertussen heb ik dankzij goede huidverzorging mijn huid weer onder controle. De littekens zijn er nog, maar deze kan ik verbergen met make-up en een beetje photoshop haha! Ik zal absoluut nooit gaan slapen met make-up en drink veel water. Dat compenseert het feit dat ik graag veel en lekker eet een beetje.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Ik hoop dat ik in de toekomst kan bijdragen aan het doorbreken van de lengte vereisten in de modellenwereld. Je ziet steeds meer curvy modellen opkomen en dat vind ik helemaal geweldig, maar bij de meeste agencies moet je nog steeds minstens 1m70 zijn om aangenomen te worden. Met mijn 1m65 is dat dus niet evident. Ik vind dat best frustrerend aangezien je hier niets aan kan veranderen. Ik wil dit dus graag meer onder de aandacht brengen.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Ik heb model mogen staan voor een eindexamen van High Fashion Make-up bij MUD en kwam daardoor met mijn gezicht op de cover van hun schoolcatalogus. Wetende dat er heel veel professionele modellen in die catalogus staan vind ik het dan ook een enorme eer dat ik op de cover gekomen ben. Daarnaast vond ik het ook geweldig om in 2020 met vriendinnen een weekend naar Parijs te gaan om daar te shooten. Ik was helemaal in mijn element toen!

Wat zou je nog graag doen als model?

Shoots op exotische stranden en verre landen? Yes please!

Heeft u nog advies voor wie als model wil starten?

Investeer in goede portfolio foto’s en trap niet in modellenbureau’s waar je moet betalen om lid te worden. Deftige agencies zijn gratis en halen hun inkomen uit een percentage van je betaalde shoots. Er zijn veel shady mensen aan het werk die gewoon winst willen halen uit jouw droom.

Wat vind je van het Modellenland magazine?

Ik vind het een geweldig magazine waarin een eer wordt gebracht aan mijn grootste passies. Het is voor mij echt een eer om gefeatured te worden tussen al deze ongelofelijk getalenteerde mensen!


Instagram: @febelousmodeling


Febelous photography

doorn_media

Stefaanclaeys_photography

shootyoube

Modelcoach.sithu.be

Kenneth Goossenaerts

jw.7_photography

Gaellewy photography

Gaellewy photography

Gaellewy photography

Febelous photography

Febelous photography

304 weergaven0 opmerkingen

Comments


Recent Posts
bottom of page