top of page
  • Foto van schrijverModellenland

Interview: Photographer Alexia van der Meijden (The Netherlands)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers.

Ik ben Alexia, 33 jaar en woon in Eindhoven!

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Al vanaf jonge leeftijd (12/13) schoot ik graag iedere week een rolletje vol. Daarna

kreeg ik mijn eerste digitale camera op mijn 16e. En vanaf mijn 18/19 begon ik met een spiegelreflex camera. En op mijn 20ste startte ik mijn eigen bedrijf.

Wat is je juiste doel?

Mijn doel was van je hobby je werk maken. Fotos maken die ik zelf mooi vind..

En vooral zorgen dat andere mensen (of je nou model bent of niet) blij worden

van de foto’s die ik van hun maak!

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is mijn passie, fotografie is mijn leven. Al vanaf jonge leeftijd maakte ik met analoge camera’s continue fotos van alle mooie momenten en mensen om me heen. Dat je daar dan uiteindelijk je fulltime job van mag maken is goud waard.


Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid? Ik probeer altijd het beste uit een persoon/model te krijgen. Heb veel geduld en help mensen graag met poseren etc. Ik denk dat mijn werkwijze met mensen mij onderscheid van andere fotografen. Ik help en kijk met iemand mee om de beste versie van jezelf op de foto te krijgen.

Waar haal je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit vanalles! Het dagelijks leven, alles wat er om je heen gebeurd, en natuurlijkook social media, pinterest, magazines en noem maar op.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben? Soms maak ik een moodboard van te voren en werk ik een concept uit. Maar soms laat ik mij ook leiden door een bepaalde locatie/ lichtinval etc. De mooiste foto’s zijn luckyshots omdat je je laat leiden door het licht (sunrise/sunset) op dat moment.

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik bewerk mijn foto’s altijd met photoshop. Ik bewerk de kleuren naar mijn stijl en smaak. En natuurlijk ook huidbewerking.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Allebei! De afwisseling maakt mijn werk zo leuk!

Wat of waar wil je absoluut nog eens een keer fotograferen?

Ik hou echt van fotograferen met natuurlijk licht in het buitenland. Het licht is daar zo anders als bij ons in Nederland! Ik wil nog steeds heel de wereld over. Ben al op vele plekken geweest zoals Bali & Kaapstad. Maar Cuba, Hawaii & Japan, staan bovenaan mijn lijstje.

Wat is het belangrijkste wat je de afgelopen jaren geleerd hebt?

Dat je jezelf niet moet laten ontmoedigen door social media. De concurrentie is tegenwoordig immens groot. Blijf trouw aan jezelf, geloof in jezelf en blijf vooral maken wat JIJ mooi vind.

Fotografie is een smaak!

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Mijn toekomst plannen waren voor corona nog meer naar het buitenland. Helaas ligt dat nu even stil. Hopelijk wordt 2021 weer een jaar met mooie fotografie reizen.

Daarnaast ben ik met een heel bijzonder (film & fotografie) project bezig, wat een beetje het tegenovergestelde is van de modellenwereld. Hopelijk kan ik jullie snel meer laten zien!

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Ik zoek niet perse ‘iets’ in de modellen. Belangrijkste is vertrouwen waardoor jij je als fotograaf kan laten gaan in een fotoshoot. En je creativiteit er samen op los kan laten.

Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Leuk!! Altijd fijn om inspiratie op te doen bij andere fotografen modellen voor nieuw werk!

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld? Ik zou willen dat mensen elkaar niet zo onzeker maakte door social media. Blijf als model (ook voor de beginners) geloven in je eigen kracht. Waar een wil is is een weg. En laten we elkaar blijven supporten!! We zijn allemaal collega’s geen concurrenten :)

www.alexiavdm.nl | Fashion Photography www.alexiavdmpregnancy.nl | Maternity photography Instagram: @alexiavdmeijden @alexiavdmphotographyAlexia van der Meijden Model Romy Veronica MUA Norien Voskuilen

Alexia van der Meijden Model Robin Meurs

Alexia van der Meijden Model Laura MUA Jennifer vd Rijt_

Alexia van der Meijden Model Jessleebuchanan MUA jennifer vd rijt

Alexia van der Meijden Model Frederique Brons MUA amira messelmi

Alexia van der Meijden Model Farrieda MUA Jennifer vd rijt

Alexia van der Meijden Model Ashley Samwel

Alexia van der Meijden Model Egith MUA Amira Messelmi

Alexia van der Meijden Model Eline Hintzen MUA sandra bierens

Alexia van der Meijden Model Marianne de wilde MUA Lotte concepts

Alexia van der Meijden MUA LookslikeReny models Merel en Alek

Alexia van der Meijden Model Sabine CS MUA DIva

911 weergaven0 opmerkingen

Comments


Recent Posts
Naamloos-1.jpg
bottom of page