top of page
  • Foto van schrijverModellenland

Interview: Photographer Filip Wouters (België)

Stel jezelf een kort voor aan onze lezers:

Ik ben Filip, afkomstig uit Antwerpen maar al 20 jaar gevestigd in Sint-Niklaas, ik ben gehuwd en heb één dochter.

Hoe en wanneer ben je begonnen met fotografie?

Reeds als klein ventje ging ik regelmatig op pad met mijn grootvader, die was een doorwinterde hobby fotograaf en had zijn eigen donkere kamer. Mijn eerste ‘echte’ camera kreeg ik voor mijn plechtige communie en telkens wanneer het filmpje vol was hielp mijn grootvader met het ontwikkelen en afwerken ervan. Ik vond het geweldig om langzaam aan het beeld te zien verschijnen op het papier. Nu is het allemaal quasi instant klaar en ook al is het wat inboeten op de charme van het zelf ontwikkelen, ik heb het liever nu dan vroeger.

Wat betekent fotografie voor jou?

Fotografie is een echte passie, ik hou van de omgang met de modellen, met mijn klanten, ieder uniek op hun eigen manier. Ook de ooh’s een aah’s als je hun foto’s laat zien op het schermpje van het fototoestel, dat doet mij (en hun) helemaal opfleuren.

Waarin vind je dat jouw werk zich van anderen onderscheid?

Ik denk vooral mijn vlotte aanpak, ik ben niet de stijve fotograaf, er wordt heel wat afgelachen tijdens een shoot ook al ligt het niveau en het tempo best hoog. Ik vind het hierbij uiterst belangrijk dat je het licht als het ware kan “lezen" maar evenzeer uw materiaal (flitsers én fototoestel) blindelings kan bedienen. Het komt zeer onprofessioneel over als je minutenlang met je instellingen ligt te sukkelen.

Waar haal je inspiratie vandaan?

oen ik de foto’s van (om er maar 2 te noemen) Frank De Mulder en Marc Lagrange ontdekte had ik onmiddellijk zoiets van “dat wil ik ook kunnen en doen”. Het heeft echter nog lang geduurd eer ik mij aan het boudoir en artistiek naakt genre waagde. Ik heb zelfs jarenlang actief geweest als cameraman alvorens ik ben overgestapt naar de fotografie business. Filmen doe ik nog steeds maar dan hoofdzakelijk voor bedrijven.

Bedenk je van te voren wat je op de foto wilt hebben?

Dat hangt ervan af of ik shoot met klanten of met (vaste) modellen, een klant vraag ik welke resultaten ze wil, welk soort foto’s ze mooi vind en dan werk ik dat uit. Bij modellen is het een samenwerking en tracht ik voor ieder van ons het beste naar boven te halen.

Bewerk je je foto’s en wat doe je eraan?

Ik geef nooit onbewerkte foto’s af. Een eerste bewerking gebeurt via Adobe Lightroom, dan over naar Adobe Photoshop voor 'oneffenheden’ en meestal dan terug naar Lightroom voor de final touch en batch exports.

Naar waar gaat je voorkeur, Locatie of studio?

Als ik mag kiezen dan shoot ik het liefst op locatie omdat ik zo meer afwisseling heb in mijn portfolio, dat gaat van BnB’s over hotels, sauna’s, buiten shoots maar het liefst van al naar het buitenland vermits je in België teveel afhankelijk bent van het weer.

Wat zijn je toekomstplannen of wat kunnen we binnenkort van je verwachten?

Ik wil in de toekomst meer in het buitenland gaan shooten. Gewoon een paar dagen weg en Belgische modellen meenemen naar warme, zonnige oorden. In juni staat alvast een driedaagse gepland naar Parijs met drie modellen.

Wat zoek je in de modellen waar je met samen werkt?

Er moet een ‘klik’ zijn met het model, geen stijve bedoeningen voor mij, vlot, speels, aangenaam maar wel professioneel. Ik ben niet op zoek naar het model met de perfecte maten, geeft mij maar “fonkels" in de ogen.

Wat vind je van ons magazine?

Ik heb het leren kennen doordat Jill Dewyn foto’s van mij had ingezonden en ik volg het nog steeds. En de gratis promo is altijd meegenomen, daar moeten we niet flauw om doen.

Heb je nog een boodschap naar de modellenwereld?

Aan nieuwe modellen geef ik altijd de raad dat ze moeten uitkijken met wie ze samenwerken, want helaas zit er veel kaf tussen het koren die andere bedoelingen hebben dan om het beste in de modellen naar boven te halen en het perfecte plaatje af te leveren.
316 weergaven1 opmerking

1 Comment


Filip Wouters
Filip Wouters
Aug 24, 2023

Dankjewel ☺️

Like
Recent Posts
bottom of page