top of page
  • Modellenland

Interview: Model Lizette Croes (Netherlands)

Kun je ons iets vertellen over jou?

Ik ben Lizette, 23 en ik ik werk sinds dit jaar fulltime als model. Daarnaast ben ik ook fotografe, en dat doe ik nog met ontzettend veel plezier. Afgelopen zomer was ik in Kuala Lumpur, waar ik bijvoorbeeld achter de schermen heb meegewerkt aan meerdere shoots. Ook hou ik bijzonder veel van styling en heb ik sinds twee jaar een persoonlijke blog waar ik allerlei verhalen deel over mijn leven. Zeker op dit moment heft mijn leven veel te maken met de modeindustrie, en modellenwerk is daar dus maar een klein onderdeel van. Voor nu ben ik gestopt met studeren, maar ik hoop komend jaar wel weer een studie fotografie op te pikken wanneer ik geëmigreerd ben naar Amerika.

Als je iets over jezelf zou kunnen veranderen, wat zou het zijn?

Ik denk dat ik maar één ding echt zou willen veranderen, en dat is mijn haar. Door behandelingen aan mijn huid is mijn haar een paar maanden geleden gestopt met groeien. Drie jaar geleden had ik nog echt rapunzel haar tot aan mijn middel, nu groeit het niet verder meer dan net over mijn schouders. Gelukkig weet ik dat het vanzelf weer terug komt, maar het frustrerende is dat ik er geen controle over heb en het wel een paar maanden zal duren. Het grappige is dat toen het lang was ik juist korter haar wilde haha

Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goeie?

Mijn positieve eigenschappen zijn dat ik hard werk, goed tegen stress kan en zowel goed kan luisteren als praten. Meer negatieve eigenschappen zijn mijn perfectionisme, omdat ik vaak ook van andere mensen verwacht dat ze zo zijn ingesteld. Zeker in werk kan dat bijzonder frustrerend zijn. Daarnaast ben ik best wel direct en zal ik mijn frustraties of irritaties altijd uitten, wel op een gepaste manier. Als er een probleem is wil ik het meteen oplossen, en laat ik het niet liggen totdat een keer ‘de bom barst’.

Hoe ben je begonnen als model?

Twee jaar geleden maakte ik een reis naar LA met de ambitie een fotografie stage te bemachtigen. Ik kwam per toeval terecht bij één van de grootste modellenbureaus van de stad, waar mij best wel hard werd verteld dat het niet zou lukken om een stage of baan te krijgen in fotografie. Ze waren wel ontzettend aardig, en zeiden dat ik modellenwerk een kans moest geven. Mijn Instagram pagina werd erbij gepakt en beoordeeld door twee boekers, en ik kreeg het advies om terug in Europa op zoek te gaan naar een bureau, en ze daarnaast iedere paar maanden een update te sturen. Ik had daarvoor in Europa minder leuke ervaringen gehad met het werk, en ook toen ik terug kwam zat het zeker niet altijd mee. Toch ben ik ermee doorgegaan, en uiteindelijk ben ik begin dit jaar fulltime begonnen.

Wat denk je van het werk als model?

Het is wisselend. De ene keer geniet ik er echt volop van, meestal tijdens fotoshoots met een groot team waar iedereen super enthousiast is om iets moois te maken, de andere keer zit het écht tegen. In Griekenland ging ik soms wel tien castings af op een dag in uithoeken van de stad en kwam ik doodmoe thuis, maar dan was het nog een extra klap als je hoorde dat je niets geboekt had. Modellenwerk op zich is niet heel creatief, en ik zie mijzelf het niet langer dan maximaal vijf jaar doen. Ik zeg het ook tegen andere modellen; het is absoluut een opstap naar iets anders. Ik weet al jaren dat ik wil werken in de modeindustrie, waardoor modellenwerk mij goed van pas komt en ik er bijzonder veel van leer. Het is soms vervelend en hard, maar ik ben ontzettend dankbaar dat ik zelfs de kans krijg om het te mogen doen.

Wat is uw schoonheid regime?

Een echt regime heb ik niet haha! Op dit moment werkt mijn huid me bijzonder tegen, waar de meeste aandacht naartoe gaat. Ik heb al tien jaar af en aan acne, wat echt vervelend is in dit beroep. Daarnaast is genoeg slaap, gezond eten en sporten ook echt belangrijk. Ik maak er een gewoonte van om iedere dag iets van sport te doen, dat is het dichste bij een schoonheidsregime dat ik kom.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Komend jaar fulltime werken in de VS is op dit moment mijn belangrijkste doel. Ik werk al bijna twee jaar aan het visum en ik ben nu bijna klaar om de procedure officieel te starten.

Wat zijn sommige van uw favoriete ervaringen tot nu toe?

Mijn favoriete recente ervaring was in Maleisië. Ik wist dat ik bijna ging vertrekken, en wilde nog één grote editorial shoot doen. Een vriend van mij wilde fotograaf zijn (@TayKeenMeng) en hij kende een stylist (@Mata_Kanta) en we hebben een fantastische make-up artiest gevonden via Instagram (@Mandaleighhxo). Samen hebben we een shoot gedaan van twee dagen met zes looks met kleding van locale designers, en deze maand zal de editorial worden gepubliceerd in het grootste Engelse tijdschrift van Maleisië; de CLEO. Het is mijn favoriete ervaring tot nu toe, omdat ik zo trots ben op iedereen die er aan heeft meegewerkt en het resultaat ontzettend mooi is geworden. Die twee dagen vergeet ik mijn leven lang niet meer.

Wat zou je graag nog doen als model?

Nog één ding wat ik wil bereiken voordat ik écht klaar ben met modellenwerk is een cover. Mij interesseert het tijdschrift niet heel erg, het is meer het idee dat ik dat gedaan wil hebben. Ik heb mezelf nooit een model van topniveau gevonden, maar hoe meer ik werk hoe bereikbaarder iedere mijlpaal begint te worden.

Heeft u nog een advies voor wie als model wil starten?

Het hangt er heel erg vanaf wat voor model je wil worden en wat je er precies mee wil bereiken. Ik zie modellenwerk als een opstap naar iets groters en andere meisjes zien het mischieen alleen als een bijbaan. Stel je wil een high-fashion model worden maar je bent heel curvy en aan de kleine kant, dan moet je wel realiseren dat het moeilijk gaat worden. Ik denk nooit dat iets niet kan, maar het is goed om te weten wat je limitaties zijn en juist je sterke punten. Laat je niet gek maken door meningen over je uiterlijk, uiteindelijk ben jij degene die iedere dag in de spiegel kijkt dus zorg dat je tevreden bent met jezelf voordat je aan modellenwerk begint. Erg cliché, maar zeker waar.

Wat vind je van het modellenland Magazine?

Ik vind het ten eerste ontzettend goed dat er een online Belgisch fashion magazine bestaat, aangezien er weinig modebladen meer over zijn in België na de crisis. Ook waardeer ik het enorm wanneer tijdschriften zoals modellenland magazine interviews publiceren van modellen en deze een stem geven, vaak gaat een publicatie niet verder dan alleen een foto. Ik hoop ook dat het magazine een groter bereik zal krijgen, want dat is zeker verdient.

Instagram: @lizzelc

Website: www.lizzelc.com

239 weergaven0 opmerkingen
Recent Posts
Naamloos-1.jpg
bottom of page