top of page
  • Foto van schrijverModellenland

Interview: Fashion stylist Monique Desar (Netherlands)

Wie ben je in het dagelijks leven.

IK ben Monique Désar , 48 lentes jong en zit nu ongeveer 10 jaar in de modewereld, ben er eigenlijk per toeval ingerold, voor die tijd had ik allerlei baantjes maar het voelde altijd alsof er “meer “was.

Was styliste iets wat je altijd wou worden?

Nee, zoals ik al eerder zei, ik ben er echt per toeval ingerold, ben een klein beetje met visagie begonnen, maar wilde meer bepalend voor het totaalplaatje zijn, heb toen een x van een rol bloemenfolie een design gemaakt en dat was eigenlijk de start van mijn carrière..

Hoe begon je er aan?

Ik maakte een design van een rol bloemenfolie en meteen dacht “men ”dat ik een ervaren styliste of designer was en kreeg ik vrijwel meteen opdrachten. Ondanks dat ik geen ervaring hierin had heb ik nooit een opdracht afgewezen en altijd ja gezegd., zoals Pippie langkous “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” uiteraard waren dat altijd mijn gedachtes die ik niet uitsprak.

Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en vanwaar komen de ideeën?

Eigenlijk teveel om op te noemen.. Gek genoeg vergeet je ook weer een beetje wat je al allemaal hebt gedaan, maar om toch wat te noemen., de kroon op mijn werk was toch wel het ontwerp maken voor Yolanthe Cabau van Kasbergen. Dit hoorde bij mijn designerwerk, daarnaast heb ik al vele bruiden en communicanten mogen voorzien van een prachtige jurk, heb ik projecten op scholen gedaan, mijn eigen grote georganiseerde Fashion events en nog zoveel meer. Toch moet ik wel zeggen dat ik me de laatste 2 jaar steeds meer heb gericht op de Styling van High Fashionshoots .

Ideeën haha, ik vergelijk mijn hoofd altijd met een popcorn machine, plop plop plop…ideeën voor nog zeker 10 mensenlevens J

Vind je dat er als Styliste nog een toekomst is?

Absoluut, je moet alleen wel zorgen dat je eruit springt, dat je werk zichtbaar is, en altijd in beweging blijven op de Social Media, op die manier haal ik mijn werk binnen namelijk.


Vind je zelf dat mensen zich tegenwoordig mooi kleden?

Tegenwoordig kan alles, ik woon zelf in Venlo, redelijk burgerlijk…daar is het wat kleding betreft redelijk saai, vrolijk gekleurd pak over straat loop dan heb je al bekijks…als ik daar met een heb ik een fashin event dan zie je veel meer variatie, outgoing outfits etc..maar ik vind wel dat iedereen lekker moet dragen waar hij of zij zich lekker bij voelt..

Hebben fotografen en modellen eigen ideeen en vind je dit dan een uitdaging?

Ja iedereen heeft natuurlijk wel ideen maar wat ik wel vaak zie is het iets wat toch vaak al gedaan is, ik als styliste zie het dan als mijn taak om toch enigszins out of the box naar te kijken want ik weet dat men vaak om die reden bij mij terecht komt. Ik hou niet van standaard, probeer dus als styliste over alles mee te denken zodat het complete plaatje ook klopt..ik zal dus nooit zomaar even een jurk uit de kast trekken omdat die mooi is maar denk ik vooral goed na over iets wat perfect matched bij model, fotograaf en locatie.

Werk je veel met moodbaords of ben je iemand die liever haar eigen ding doet?

Beiden, voor bepaalde shoots is het handig om te weten welke sfeer iemand wil, dat is erg makkelijk als men mij dan een moodbaord stuurt maar mijn creatieve vrijheid hierin vind ik evengoed wel het allerbelangrijkste..als men mij volledig loslaat kom ik tot het allerbeste resultaat.

Hoe gaat een styliste juist te werk?

Ik denk dat dat voor elke styliste weer anders is.. ieder zijn eigen werkwijze , ik werk zelf uiteraard met veel eigen Designs maar momenteel werk ik ook met Designs van anderen of snuffel ik in vintage shops..zodat ik elke stijl kan aanbieden.

Zijn er nog dingen die je wil realiseren?

Ik heb als Designer altijd geroepen dat ik Maxima ooit nog wil kleden , nu moet ik wel eerlijk zeggen dat me nu meer op styling richt voor fotoshoots dan op echt ontwerpen van kleding, dus is dit ideaal iets naar achteren geschoven.. uiteraard zou ik dit wel heel erg tof vinden.

Maar eigenlijk ben ik momenteel bezig met het goed neerzetten van een nieuw concept, het huren van styling in allerlei varianten..dit gaat van low budget, tot fantasy, tot high fashion en uiteindlijk couture. Dus meerdere prijsvarianten.. Dit is ontstaan in de coronaperiode , ik merkte dat opdrachten uitgesteld werden en soms groepen kleiner werden , men niet meer met veel mensen op de set wilden zijn..daardoor heb ik de rental stylingkits in het leven geroepen, designs die niet te complex zijn verhuren zodat men toch bijzojnder kleding bij een fotoshoot kan gebruiken zonder de aanweazigheid van te veel mensen..

Wat vind je van de mode tegenwoordig

Eerlijk?? Ik volg de mode totaal niet, ik maak mode hahahaa.


Heb je zelf nog een boodschap naar de modellenwereld??

Jazeker, volg je hart en dromen durven doen!!

Wat vind je van het magazine? Leuk magazine mt leuke verhalen en mooie fotos, ga zo door!!Fotograaf Richard Monsieurs

Muah Hilda Jonkman

Model Zoe Hoogendoorn

Styling Fayola Wekker

Designs Monique Desar

Fotograaf Richard Monsieurs

Muah Hilda Jonkman

Model Zoe Hoogendoorn

Styling Fayola Wekker

Designs Monique Desar

Plastic jurk op zandvlakte

Model Malissa Bouwens

Fotograaf Jose Lugtenberg

Muah Yvon Geurts

Styling Monique Desar

Plastic jurk op zandvlakte

Model Malissa Bouwens

Fotograaf Jose Lugtenberg

Muah Yvon Geurts

Styling Monique Desar

Fotograaf Richard Monsieurs

Model blond Janneke Scherpenhuizen

donker Model Jacky abigail

Mua Loulou mua

Hair Sha Vlijter

Monique Desar & Mystic Fantasy creations

Fotograaf Richard Monsieurs

Model blond Janneke Scherpenhuizen

donker Model Jacky abigail

Mua Loulou mua

Hair Sha Vlijter

Monique Desar & Mystic Fantasy creations

Fotograaf Chantal Brink

Muah Selena Colpa

Model Sharon Bright

Styling Monique Desar

Fotograaf Jana Blank

Model Tha Fum

Headpiece &claws Ivy design

Styling Monique Desar

206 weergaven0 opmerkingen

Comments


Recent Posts
bottom of page