top of page
  • Foto van schrijverModellenland

Make-Up Artist Cleo Dickele (Belgium)

Vertel eens wie is CLEO DICKELE in het dagelijks leven?

Samenwonend met Kevin en plusmama van de 11jarige Ena. Ik woon in Torhout, geboren en getogen. Zot van katten, ik heb zelf 2 katten : Ozzy en Dotje, Busbegeleidster bij basisschool W’ijzer in Diksmuide, Make up artist is mijn bijberoep, aan huis. Ik ben in het weekend ook veel te vinden in Cyclo Boutique (Wijnendale-Torhout) , de winkel van mijn Stiefpa Jurgen Depoorter voor oa. heerlijke ijskoffie’s, …. Ik werk ook geregeld in club Place2Party in Torhout


Was visagiste iets wat je altijd wou worden?

Toevallig begonnen eigenlijk. Het was eigenlijk nooit in me opgekomen om zelfstandig te zijn. Ik was wel altijd bezig met verzorging, makeup , mode maar had daar eigenlijk nooit iets mee gedaan.


Hoe begon je er aan?

Ik volgde een basiscursus bij Syntra West om mezelf te leren makeuppen. Ik postte af en toe wel eens een foto van make up die ik op mezelf of een vriendin had gedaan. Mensen begonnen mij te sturen voor een afspraak te maken. Ik dacht: Huh, menen zij dat? Eerst weigerde ik nog mensen omdat ik dat niet had zien aankomen en nogal overweldigd was van alles. Ik voelde me toen ook nog echt onzeker. Ik leerde tijdens de opleiding het make up merk MUD kennen, zo heb ik mij daar ingeschreven om daar van 0 terug alles te leren zodat mijn basis zeker op en top was voor ik mensen durfde te aanvaarden als klanten. Zo is een interesse uitgegroeid tot een super leuk bijberoep die ik nu ongeveer 6jaar doe.


Heb je al leuke projecten mogen uitwerken en vanwaar komen de ideeen?

Ja ik heb toch wel al leuke projecten mogen uitwerken, mee werken, super toffe mensen leren kennen. Soms komt een idee van mij uit, als ik eens iets nieuws wil proberen of mijn technieken wil onderhouden. Soms stuurt een model of fotograaf me om hun idee voor te stellen, ik werk graag aan allerlei opdrachten. Ik ben ook zeer flexibel daar in. Zoals bijvoorbeeld zelfstandigen vragen mij zelf ook: die een affiche willen maken of voor reclame op hun auto.

Ik heb het geluk dat ik ieder jaar enkele verleidsters of deelnemers van Temptation Island kan makeuppen, de foto’s komen soms ook in P-magazine terecht. Ik doe ook veel bruidsmakeup, communie’s (ook voor kid’s), festival makeup de makeup voor de kid’s dansshows;…of gewoon voor vriendinnen die op stap gaan kom ik aan huis ook.

Door de Corona is natuurlijk alles veel veranderd, maar ik heb kunnen samen werken met Joyce de Troch , een super lieve dame trouwens, voor een Social Distance shoot voor P-magazine, waaronder Angelique Preud’homme, de huidige Miss Antwerpen Veronique en Roxane modellen waren. Dit was echt terug een lichtpuntje na de Lockdown.

Onlangs werkte ik ook samen met fotograaf Steven Wolles en heb ik Megan Desaever gemakeupt voor de cover van Playboy Nederland. Dat zijn allemaal ervaringen waar ik wel trots op ben. Allemaal super toffe mensen van de 1e tot de laatste. Ik ben ook iedereen dankbaar voor alles. Respect.

Ik focus me ook ieder jaar op Halloween, volledig uit mijn comfortzone maar ook super om te doen. Ik heb nu net een workshop terug achter de rug. Dus oktober maand is vooral Halloween make up maand. Voor elk wat wils, deels beauty makeup of volledige skull makeup, alles kan. Ik heb nog plaatsjes vrij voor 31 oktober 😉


Vind je dat er als visagiste nog een toekomst is?

Ik vind dat het wel soms te rooskleurig wordt voorgesteld. Ik heb in het 1e jaar als MUA veel “valkuilen” ondervonden. Vriendinnen die dan toch geen vriendinnen bleken te zijn en die om je rug je opdrachten willen afsnoepen. Mensen die je geen kans geven tot een opdracht omdat je ‘geen ervaring’ hebt of ‘ te weinig’ , velen willen ook dat je alle make up gratis doet als ‘groentje’. Je producten geraken op en je moet opnieuw investeren, terwijl je nog geen euro verdiend hebt. Het was het moeilijkste jaar: het 1e jaar als MUA, er waren soms wel eens tranen dat ik het niet meer zag zitten. Mijn advies is: onderschat het niet.


Hebben fotografen en modellen eigen ideeen en vind je dit dan een uitdaging?

Ja hoor, dat vind ik zelf super tof. Ik kan mij goed inleven en meestal heb ik al een beeld voor me in m’n hoofd van hoe het eruit zal zien.


Werk je zelf veel met moodboards of ben je iemand die liever toch haar eigen ding doet?

Ik werk geregeld met moodboards maar niet altijd. Het is een handige tool zodat iedereen een duidelijk beeld heeft van wat er gevraagd/verwacht word qua make up, fotostijl, bepaalde poses, kledij van/voor het model, de sfeer. Wat jij in je hoofd heeft is niet perse hetzelfde beeld of van iemand anders daarom is een moodboard wel nuttig om te gebruiken.


Welke make-up gebruik je meestal voor een schoot?

Bijna alles is van MUD, soms probeer ik wel eens een ander merk uit bv Mac, Kryolan, dan test ik dat eerst op mezelf om te zien hoelang blijft het, is het comfortabel op de huid,… dat kan gaan om een poeder of eyeliner,…


Zijn er nog dingen die je echt nog wil realiseren?

Het zou wel leuk zijn om als vaste MUA voor een magazine, tv, artiest, (kleding)merk, te kunnen werken.


Vind je zelf dat mensen zich tegenwoordig mooi opmaken.

Velen kunnen zich al aardig goed opmaken. Door Youtube e.d. kun je ook al veel leren, zoals bij alles: oefening baart kunst.


Heb je zelf nog een boodschap naar de modellenwereld?

Nooit opgeven, volharding wordt beloond.


Wat vind je van ons nieuwe magazine?

Top!. Ik ben iemand die altijd zeer benieuwd is naar alles. Het is heel interessant om zo nieuwe modellen, fotografen te ontdekken. Het is erg veelzijdig, daar hou ik van.273 weergaven0 opmerkingen

Comments


Recent Posts
bottom of page